15.12.2011. / 14:58

Autor: Nacional.hr

TŽV Gredelj isporučio dvije dizelske lokomotive u Argentinu

Ukupna vrijednost isporuke ovih lokomotiva za Argentinu iznosi približno 2 milijuna dolara

Ivan TolićIvan TolićTŽV Gredelj je ponovno započeo isporuku sljedećeg kontingenta od još dvije dizel lokomotive G26CWN koje su namijenjene krajnjoj upotrebi u željezničkom sustavu Argentine, a što je u sklopu nastavka uspješne suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NREC).

Argentina je sljedeća destinacija na koju će američko-hrvatski konzorcij isporučiti dizelske lokomotive. Nakon što su prvotno 2009. godine već isporučene dvije lokomotive u Argentinu, sada će još dvije nastaviti svoj životni vijek u spomenutoj zemlji.

Ukupna vrijednost isporuke ovih lokomotiva za Argentinu iznosi približno 2 milijuna dolara.

„Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom NREC za koju je TŽV Gredelj već isporučio nekoliko obnovljenih, moderniziranih, i potpuno novih lokomotiva, koje voze diljem Afrike, Azije, Amerike i drugih zemalja. Trenutno je u pogonima TŽV Gredelj u tijeku izrada još pet lokomotiva za Mozambik, zatim dvije lokomotive G26 uski kolosijek te dvije lokomotive serije GT26 čije će se mjesto isporuke naknadno definirati." - izjavio je predsjednik Uprave Gredelja, mr. sc. Ivan Tolić.

Za američkog naručitelja TŽV Gredelj je isporučio do sada ukupno 25 lokomotiva za različita tržišta, od čega je samo u ovoj godini isporučeno četrnaest lokomotiva.

Oslanjajući se na dugogodišnju suradnju, GREDELJ i NREC su u rujnu ove godine potpisali Ugovor za isporuku osamnaest lokomotiva za 2012. godinu, a u tijeku su pregovori za ugovaranje još šest uskotračnih lokomotiva GT26, predviđenih za isporuku u ljeto 2012.godine.

Poslovi proizvodnje novih dizelskih lokomotiva ne podrazumijevaju angažiranje samo gredeljevih kapaciteta, nego je u isto uključena i domaća željeznička industrija.

„Cilj nam je zadovoljiti zahtjeve i interese kupaca te biti konkurentni i prisutni na što više tržišta. TŽV Gredelj opet je potvrdio znanje i sposobnost svojih stručnjaka te iznimnu reputaciju i konkurentnost u gradnji novih i održavanju postojećih željezničkih kapaciteta na zahtjevnom inozemnom tržištu. Stoga, unatoč trenutnoj gospodarskoj situaciji, nadamo se ponovnom Ugovaranju većeg posla za istog naručitelja" - istaknuo je Predsjednik Uprave TŽV Gredelj Ivan Tolić.

TŽV Gredelj danas s ponosom ističe činjenicu da su lokomotive, vagoni i vlakovi konstruirani u skladu s UIC i AAR standardima te prilagođeni za sve kolosijeke (uske, široke ili standardne). One danas vuku vlakove i prevoze putnike i robu širom svijeta, od Argentine, preko Gvineje, do Saudijske Arabije.

Vezane vijesti

Gredeljeve lokomotive idu u Maroko

Gredeljeve lokomotive idu u Maroko

Direktor Tvornice željezničkih vozila Gredelj Krešimir Kranjčec, potpredsjednik za internacionalne poslove Will Burrows i potpredsjednik za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika