13.11.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

NEW YORK

NAKON TAJNE OPERACIJE UHIĆENO 19 MAFIJAŠA

NAKON TAJNE OPERACIJE UHIĆENO 19 MAFIJAŠA

Zahvaljujući izuzetno hrabroj i spretnoj operaciji agenata Odjela za borbu protiv organiziranog kriminala newyorške policije u zatvoru se našlo 19 istaknutih članova poznate newyorške gangsterske bande, Obitelji Bonnano, među njima i drugi čovjek te bande Patrick DeFilippo. Uhićenici su optuženi za organiziranje ilegalnih kockarnica i kamatarenje, te za niz manjih prekršaja zakona. Riječ je o najvećem udarcu zadanom mafiji u posljednje doba.
Sve je to postignuto zahvaljujući dvojici tajnih agenata, koji su stupili u kontakt s gangsterima predstavljajući se kao samostalni ucjenjivači i otmičari, kojima je potrebna tehnička pomoć. Kupili su od članova Obitelji Bonnano oružje i kokain, te se s njim sprijateljili. Sve su više stjecali njihovo povjerenje, pa su ih gangsteri počeli pozivati na svoja tajna okupljališta i uvlačiti u svoje poslove. Agenti su tako skupili izuzetno mnogo podataka o funkcioniranju mafije, o ilegalnim poslovima, koji su služili za širenje istrage. Uhićenicima sada prijeti doživotni zatvor.

Vezane vijesti

Berlusconi je mafiji plaćao zaštitu

Berlusconi je mafiji plaćao zaštitu

Nekadašnji talijanski premijer Silvio Berlusconi sedamdesetih je plaćao velike iznose sicilijanskoj mafiji koja je njega i njegovu obitelj štitila od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika