15.12.2011. / 19:50

Autor: Deutsche Welle

EURO 2012: Ukrajinci će "oderati" navijače

Nogometno prvenstvo Europe u idućoj godini će biti skupo zadovoljstvo za nogometne fanove, posebice za one koji svoju reprezentaciju budu pratili na tlu Ukrajine. Drastično raste smještaj u ukrajinskim hotelima.

Maskote Eura 2012Maskote Eura 2012Ukrajina će, već sad se nazire, biti skupa, vrlo skupa za nogometne poklonike koji noć žele provesti u pristojnom okruženju. U sva četiri grada domaćina u Ukrajini brojni hoteli najavili su drastičan porast cijena tijekom Europskog prvenstva. No, cijene neće rasti samo u hotelima: i studentski domovi će biti osjetno skuplji nego u "normalnim" okolnostima, pišu ukrajinski mediji.

Dvokrevetna soba u hotelu s tri zvjezdice u Kijevu će za vrijeme prvenstva Starog kontinenta po noćenju koštati 450 eura. Ista ta soba danas košta "samo" 100 eura.

Puno manje komfora (i vjerojatno više dobrog raspoloženja) fanovi će naći u ukrajinskim kampovima. Ali ni tamo noćenje nije baš jeftino.

Najjeftiniji aranžman u kampu za dvije osobe za jedno noćenje košta 49 eura. Nešto je povoljnije noćenje u studentskom domu, ono košta 34 eura. Ali se tuš mora dijeliti s "ekipom" s kata.

U Lvivu, gdje će primjerice njemačka reprezentacija igrati protiv Portugala i Danske, fanovi "Elfa" moraju računati također sa skupim hotelima. Ukrajinski list "Kyiv Post" piše da će noćenje u dvokrevetnoj sobi u hotelu s tri zvjezdice koštati minimalno 270 eura. Kampiranje i studentski domovi u Lvivu će biti ipak jeftiniji nego u glavnom gradu Kijevu.

"Kvaka" u kampu

Noćenje u službenom fan-kampu košta 24 eura. Ali ima i jedna "kvaka". U šatoru će biti mjesta za 20 osoba! Tko voli - nek izvoli. Mjesto za pojedinačne šatore (za dvije osobe) košta 47 eura, a za veće šatore 114 eura.

U Harkivu, u kojem se očekuje navala njemačkih i nizozemskim navijača (utakmica se igra 13. lipnja) mjesta za kampiranje u službenom navijačkom kampu "Komunist" koštaju 50 eura (šator za dvije osobe). No, za one navijače koji vole nešto luksuzniji smještaj (u hotelu s tri zvjezdice) za dvokrevetnu će sobu po noćenju plaćati najmanje 200 eura. Noćenje u studentskim domovima će koštati 30 eura.

Hrvatski navijači, kako se čini, barem u prvoj fazi natjecanja, neće imati problema sa skupim smještajem. "Vatreni" će nastupiti u Poznanju i Gdanjsku. Po za sada poznatim informacijama, smještaj će tamo biti čak i jeftiniji nego u Hrvatskoj.

Noćenje u hostelu bi trebalo koštati oko deset eura, a u hotelima između 30 i 120 eura.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika