15.12.2011. / 19:10

Autor: Hina

BiH saveznik SAD-a u Vijeću sigurnosti

Predsjedatelj predsjedništva BiH Željko Komšić susreo se u New Yorku s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom i američkom veleposlanicom pri UN-u Susan Rice koja je istaknula da je BiH tijekom nestalnog članstva u Vijeću sigurnosti bila najbolji saveznik SAD-u, uključivo i rješenja prijepornih pitanja Palestine i Libije, priopćeno je u četvrtak iz predsjedništva BiH.

Susan RiceSusan RicePredsjedatelj predsjedništva BiH Željko Komšić susreo se u New Yorku s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom i američkom veleposlanicom pri UN-u Susan Rice koja je istaknula da je BiH tijekom nestalnog članstva u Vijeću sigurnosti bila najbolji saveznik SAD-u, uključivo i rješenja prijepornih pitanja Palestine i Libije, priopćeno je u četvrtak iz predsjedništva BiH.

"Veleposlanica Rice je naglasila da je u Vijeću sigurnosti UN-a Bosna i Hercegovina bila najbolja suradnica i partnerica SAD-u. Istaknula je da članstvo u Vijeću sigurnosti donosi brojne izazove te kako je svjesna da je Bosna i Hercegovina morala donijeti odluke o teškim pitanjima, kao što su Libija ili Palestina", navodi se u priopćenju.

Dodaje se da je Rice čestitala BiH na promicanju ljudskih prava kao lideru u Vijeću sigurnosti UN-a za postkonfliktne rekonstrukcije i izgradnju mira.

Komšić je u New Yorku s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom razgovarao o rezultatima dvogodišnjeg članstva BiH u Vijeću sigurnosti UN-a, procesu uspostave vlasti u BiH, pitanju suradnje i procesa euroatlantskih integracija na zapadnom Balkanu te o razvoju događaja u Libiji i Siriji.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika