16.12.2011. / 08:38

Autor: Hina

Ocampo u 'rukavicama':

Gadafijeva smrt 'mogući' ratni zločin

"Smrt Moamera Gadafija jedno je od pitanja koje treba razjasniti jer postoje brojne sumnje da se radilo o ratnom zločinu", kazao je novinarima Moreno Ocampo

ArhivaArhivaSmrt bivšeg libijskog čelnika Moamera Gadafija mogla bi biti ratni zločin, ocijenio je u četvrtak u New Yorku tužitelj Međunarodnog kaznenog suda (ICC) Luis Moreno Ocampo.

"Izrazili smo zabrinutost" libijskoj prijelaznoj vladi i upitali kako će se suditi za zločine obiju strana tijekom pobune koja je dovela do rušenja libijskog vođe. "Smrt Moamera Gadafija jedno je od pitanja koje treba razjasniti jer postoje brojne sumnje da se radilo o ratnom zločinu", kazao je novinarima Moreno Ocampo.

U bijegu nakon pada Tripolija krajem kolovoza, pukovnika Gadafija usmrtili su 20. listopada u Sirtu, u još nerazjašnjenim okolnostima, libijski ustanici nakon što je zarobljen. "Zbog promjene okolnosti koju je izazvala njegova smrt", suci Međunarodnog kaznenog suda naredili su 22. studenoga zatvaranje dosjea Moamera Gadafija protiv kojega je izdan uhidbeni nalog za zločine protiv čovječnosti.

Luis Moreno Ocampo istaknuo je i da će libijske vlasti izvijestiti ICC 10. siječnja od eventualnom premještaju u Den Haag jednog od Gadafijevih sinova, Saifa al-Islama, uhićena prošlog mjeseca.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 16.12.11. 11:23

Jeba te, tribalo im je ovoliko da bi se niko samo usudija reć da bi ono mrcvarenje Gadafija što smo svi mogli vidit na televiziji skoro uživo možda moga bit ratni zločin!


registracija
14/7/11

Trinity, 16.12.11. 12:11

Ae..!!! To je zbilja bilo zvjersko mrcvarenje!!
Nedostojno ljudske vrste!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika