16.12.2011. / 12:38

Autor: Hina

Potpora Putinu najniža ove godine

Potpora ruskom premijeru Vladimiru Putinu pala je na najnižu razinu ove godine u prvom ispitivanju javnog mišljenja objavljenom nakon parlamentarnih izbora u Rusiji.

Potpora ruskom premijeru Vladimiru Putinu pala je na najnižu razinu ove godine u prvomVladimir PutinVladimir Putinispitivanju javnog mišljenja objavljenom nakon parlamentarnih izbora u Rusiji.

Rezultati ankete, koju je proveo Sveruski centar za istraživanje javnog mišljenja (VCIOM) 10. i 11. prosinca i objavio u petak na svojoj internetskoj stranici, pokazuje da 51 posto Rusa odobrava način na koji on radi svoj posao. Za usporedbu, krajem studenoga je uživao potporu od 61 posto, a u siječnju ove godine 68 posto.

Ovo ispitivanje pokazalo je zamor i nezadovoljstvo premijerom koji se priprema za predsjedničke izbore u ožujku. Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov je izjavio, a prenose ruski mediji, da je ovakav pad potpore rezultat "emocionalnog preopterećenja" među Rusima nakon izbora. Peskov je izrazio uvjerenost da će ta brojka ubrzo porasti.

Deseci tisuća ljudi prosvjedovali su u subotu i pozivali na nove parlamentarne izbore. Oporba tvrdi da su izbori za Dumu 4. prosinca bili namještteni u korist vladajuće Putinove stranke Jedinstvene Rusije.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika