16.12.2011. / 18:17

Autor: Hina

Ruska pomoć stigla na sjever Kosova u pratnji EULEX-a

Ruska humanitarna pomoć, koja je odlukom predsjednika Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva poslana Srbima na Kosovu, predana je u petak popodne srbijanskom Crvenom križu u Zvečanu na sjeveru Kosova, pošto je tri dana čekala na graničnom prijelazu Jarinje, jer ruski konvoj nije htio prijeći granicu po proceduri predviđenoj za ulazak na Kosovo.

Foto:IlustracijaFoto:IlustracijaRuska humanitarna pomoć, koja je odlukom predsjednika Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva poslana Srbima na Kosovu, predana je u petak popodne srbijanskom Crvenom križu u Zvečanu na sjeveru Kosova, pošto je tri dana čekala na graničnom prijelazu Jarinje, jer ruski konvoj nije htio prijeći granicu po proceduri predviđenoj za ulazak na Kosovo.

Konvoj s oko 300 tona humanitarne pomoći, kako je javio srpski radio Kontakt plus, predan je u nazočnosti ruskog veleposlanika u Srbiji Aleksandra Konuzina i načelnika općina Zvečana i Zubina Potoka Dragiše Milovića i Slaviše Ristića.

Milović je kazao kako je ta pomoć najpotrebnija za interno raseljene osobe koje se ni 12 godina nakon dolaska međunarodnih snaga nisu vratile svojim kućama. No, kako je dodao, od same humanitarne pomoći važnija je potpora Rusije Srbima na Kosovu da ostanu na svojoj zemlji.

Radio Kosovo javio je da su ruski konvoj od graničnog prijelaza Jarinje pratili pripadnici policije EULEX-a i Kosovske policije, što je potvrdio i glasnogovornik EULEX-a.

Nakon Zvečana ruski veleposlanik u Srbiji Konuzin će posjetiti sjeverni dio Mitrovice, nastanjen većinskim Srbima.

Ruski konvoj tri je dana stajao na prijelazu Jarinje odbijajući predviđenu graničnu kontrolu EULEX-a i KFOR-a, a nisu htjeli ući ni preko prijelaza Merdara, koji nadzire kosovska vlada, koju Beograd i Moskva ne priznaju.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika