17.12.2011. / 14:15

Autor: Hina

Novi manji prosvjed u Moskvi

Nekoliko tisuća osoba prosvjedovalo je u subotu u Moskvi na poziv liberalne stranke Jabloko protiv prijevara koje su, po njima, obilježile parlamentarne izbore od 4. prosinca i pobjedu stranke Vladimira Putina.

Nastavljaju se prosvjedi u MoskviNastavljaju se prosvjedi u MoskviNekoliko tisuća osoba prosvjedovalo je u subotu u Moskvi na poziv liberalne stranke Jabloko protiv prijevara koje su, po njima, obilježile parlamentarne izbore od 4. prosinca i pobjedu stranke Vladimira Putina.

Radi se o zadnjem u nizu prosvjeda na istu temu koji su okupili proteklog vikenda do 50.000 osoba u središtu Moskve.

Policija je procijenila da se u subotu okupilo približno 1500 prosvjednika, dok je novinar France pressea na licu mjesta procijenio kako se radilo o 3000 osoba.

Jabloko je na izborima dobila samo 3,3 posto glasova ne dosegnuvši prag koji bi joj omogućio ulazak u Dumu. Prema službenim podacima Jedinstvena Rusija, stranka sadašnjeg premijera i kandidata za predsjedničke izbore sljedeće godine Vladimira Putina, dobila je 49,5 posto glasova.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika