17.12.2011. / 19:01

Autor: Hina

Ruski komunisti kandidirali Zjuganova za predsjedničke izbore

Ruska komunistička partija, najveća oporbena stranka u zemlji, imenovala je u subotu svog predsjednika Genadija Zjuganova kandidatom za predsjedničke izbore u ožujku, s jasnim ciljem da se probije u drugi krug u kojemu će mu protivnik biti Vladimir Putin.

Genadij ZjuganovGenadij ZjuganovRuska komunistička partija, najveća oporbena stranka u zemlji, imenovala je u subotu svog predsjednika Genadija Zjuganova kandidatom za predsjedničke izbore u ožujku, s jasnim ciljem da se probije u drugi krug u kojemu će mu protivnik biti Vladimir Putin.

Zjuganov (67), član Politbiroa koji predvodi komuniste od početka 1990-ih, jednoglasno je imenovan kandidatom na saboru stranke pokraj Moskve, piše internetska stranica Komunističke partije. Prije imenovanja je održao govor pod nazivom "Rusija na pragu velikih promjena".

Zjuganov je rekao da "osobno" poziva Putina da se uključi u političke rasprave u predizbornoj kampanji, javlja Ria Novosti. Putin, predsjednik od 2000. do 2008., a zatim i premijer, budući da se treći put zaredom nije mogao kandidirati za predsjedničku dužnost, još u četvrtak je odbijao taj poziv.

Zjuganovu će ovo biti četvrti put da se natječe za predsjedničku dužnost, nakon 1996., 2000. i 2008. G. 2004. je odustao zbog sigurnih izgleda Vladmira Putina.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
21/4/11

spBN, 18.12.11. 12:34

A zasto ne.Sve bivse sovjetske drzave imale su svoje prefarbane komuniste na vlasti: Poljska,Ceska,Madjarska itd.Isto tako Jugoslavija, pocev od Slovenije pa do do Makedonije.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika