18.12.2011. / 10:25

Autor: Hina

U New Yorku uhićeni prosvjednici protiv Wall Sreeta

Stotine prosvjednika iz akcije "Zauzmimo Wall Street" pokušalo je u subotu navečer podignuti novo šatorsko naselje na prostoru oko crkve sv. Trojstva (Trinity Church) u New Yorku u čemu ih je spriječila policija i uhitila njih više desetaka.

Policija je ponovno provela akciju uhićenja prosvjednikaPolicija je ponovno provela akciju uhićenja prosvjednikaStotine prosvjednika iz akcije "Zauzmimo Wall Street" pokušalo je u subotu navečer podignuti novo šatorsko naselje na prostoru oko crkve sv. Trojstva (Trinity Church) u New Yorku u čemu ih je spriječila policija i uhitila njih više desetaka.

Policija nije objavila podatke, a predstavnik akcije procjenjuje da se radi o 55 privedenih, među kojima pet do deset crkvenih članova.

Prosvjednici su nastavili u povorci ulicama Manhattana izvikivati da su "nezaustavljivi" i da je "drukčiji svijet moguć".

Pokret protiv Wall Streeta, sjedišta njujorške burze, počeo je u rujnu prosvjedima protiv bankarske pohlepe, nejednakosti i financijskog sustava skrojenog na ruku bogatima.

U nekoliko se tjedana proširio na druge gradove Sjedinjenih Država. Zadnjih tjedana zatvorena su njihova naselja u New Yorku, Los Angelesu, San Franciscu i drugim većim gradovima te se postavlja pitanje budućnosti pokreta.

Vlasti su akciju zatvaranja njihovih logora opravdale najčešće higijenskim razlozima i opasnošću za javnu sigurnost.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika