18.12.2011. / 11:25

Autor: Hina

Skupština odlučuje prolazi li ili pada "Bandićev" proračun

Zagrebačka Gradska skupština na sjednici u ponedjeljak odlučivat će prolazi li ili pada gradski proračun za 2012. koji je predložila gradska uprava s gradonačelnikom Milanom Bandićem na čelu, ovaj put u drugom čitanju i s amandmanima gradskih zastupnika, a o tome će ovisiti i hoće li se grad suočiti s mogućnošću prijevremenih lokalnih izbora.

Milan BandićMilan BandićZagrebačka Gradska skupština na sjednici u ponedjeljak odlučivat će prolazi li ili pada gradski proračun za 2012. koji je predložila gradska uprava s gradonačelnikom Milanom Bandićem na čelu, ovaj put u drugom čitanju i s amandmanima gradskih zastupnika, a o tome će ovisiti i hoće li se grad suočiti s mogućnošću prijevremenih lokalnih izbora.

"Ako se ne prihvati predloženi proračun, zna se procedura, no ne bojim se izbora", poručio je gradonačelnik Bandić uoči skupštinske sjednice i naveo kako su u gradskoj upravi nastojali prihvatiti većinu zastupničkih amandmana na proračun za 2012. iz prethodne rasprave predložen u visini od 6,650 milijarda kuna. Među prihvaćenim amandmanima je i povećanje stavke za subvencije ZET-u te stavke za podružnicu Upravljanje športskim objektima.

Na dnevnom redu je i izvješće o stanju gradske imovine za 2010. s obrađenim primjedbama i prijedlozima iznesenim na sjednicama skupštinskih radnih tijela. Tu su i prijedlozi odluka o dodjeli financijskih potpora za programe i projekte udruga i drugih pravnih i fizičkih osoba iz područja promicanja zdravlja i područja branitelja iz Domovinskog rata i njihove obitelji, boraca II. svjetskog rata i civilnih invalida rata te iz područja promicanja ljudskih prava, temeljnih vrijednosti Europske unije, pa zaštite okoliša i održive energetske politike, socijalnog i humanitarnog značenja od interesa za grad Zagreb i t.d.

Raspravljat će se i o nekoliko prostorno planskih dokumenata koji su već bili na dnevnom redu skupštinske sjednice, a sada su dorađeni, poput prijedloga odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Muellerova brega i prijedloga zaključka o provedbi projekta gradnje podzemne garaže s trgovačko-uslužnim sadržajima i športskom dvoranom na lokaciji srednjoškolskog igrališta Savska - Kačićeva - Klaićeva - Kršnjavoga po modelu javno-privatnog partnerstva.

Na skupštinskoj sjednici je oko 40-ak točaka, među kojima su i izvješće o radu gradskog zavoda za prostorno uređenje za 2010., plan zaštite i spašavanja za područje grada Zagreba, nekoliko točaka o kupnji i prodaji zemljišta te imenovanju ravnatelja gradskih kulturnih ustanova.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika