18.12.2011. / 15:05

Autor: Nacional.hr

Mamić u elementu

'Evo vam k... svima'

"Želim se ispričati za poneki glagol koji nije bio na mjestu. Tako govorim da me razumije moja publika, moja vojska obožavatelja", rekao je na kraju Mamić

Zdravko MamićZdravko MamićIzvršni predsjednik Dinama, Zdravko Mamić, gostovao je u emisiji Aleksandra Stankovića 'Nedjeljom u 2'. Kao i svaki put do sad, Mamić nije razočarao nastupivši u emisiji bahato, neodgovjeno, vičući, optužujući sve, a pravdajući sebe.

Tako je prokomentirao i suradnju Hrvoja Maleša i USKOK-a na sebi svojstven način. Rekao je kako se nekoliko puta sastao sa Malešem dok je trajala njegova suradnja s USKOK-om.

'Malešu je razum pomućen'

"On toliko voli Hajduk da mu je razum pomućen", dao je 'stručnu' dijagnozu Mamić i nastavio kako ga je Maleš tražio da Dinamo pusti Hajduku kup jer će Dinamo i tako osvojiti prvenstvo.

"Ne bih vlastitoj mami za spas života pustio trofej", rekao je Mamić te nastavio sipati optužbe na Malešev račun.

Rekao je kako je Maleš 'izmanipulirani i neuspješni predsjednik nestabilnog Hajduka'.

Mamić je od samog početka emisije tvrdio kako su svi njegovi nastupi zapravo odraz njega samog.

'Savršeno kontroliram ono što govorim. Iza toga što sam rekao stojim 100 posto. Kad trgam košulje, ležim na podu, to sam iskren, to sam ja', rekao je Mamić.

Na pitanje o stanju u hrvatskom nogometu i da li je početak USKOK-ovih istraga hrvatskog nogometa ujedno i njegov kraj, Mamić je odgovorio niječno.

'Neće me smijeniti ni ulica ni politika'

"Moj kraj će doći kad ja to budem htio. Neće me smijeniti ni ulica ni politika", rekao je Mamić i tako zapravo ponovio riječi koje je prije nekoliko dana izrekao i šef HNS-a Vlatko Marković.

Ponovno je stao u obranu čelnika HNS-a, rekavši kako su Vlatko Marković i Zoran Srebrić 'dva najčestitija čovjek u hrvatskom sportu' te je dodao kako će se do zadnje kapi krvi boriti da oni ostanu na svojim funkcijama.

"U HNS-u je stanje iz bajke. Dok se urušava financijski svijet, HNS ima sredstava za sljedećih sedam godina", rekao je Mamić te dodao kako se on i Marković najviše trude postaviti stanje u nogometu na zdrave noge.

"Mi se zalažemo za čistoću i red, a HNL je u kaljuži. Za to je odgovorno društvo, a ne Marković i Mamić", rekao je.

Kad se već dotaknuo politike, prokomentirao je i rezultate parlamentarniz izbora. Nije tajna da je Mamić uvijek stajao uz HDZ, pa mu je pobjeda koalicije teško pala.

"SDP ne zanima sport, oni ga sotoniziraju. Još je od Račana njihov službeni stav da ih sport ne zanima", rekao je Mamić te Željka Jovanovića nazvao 'elementarnom nepogodom' i 'malim mišem' jer je njegovim dolaskom u upravu RK Zamet taj klub skliznuo s vrha ljestvice.

'Dinamo je najtransparentniji klub u Europi'

Nastavio je kako je laž da Dinamo ne plaća porez.

"Klub i ja poštujemo zakone. To je najtransparentniji klub u Europi. Pa ja bi bio najsretniji da po mom izlasku iz studija grupa stranih investitora dođe i preuzme Dinamo jer je fama da Zagreb izdašno financira Dinamo", rekao je Mamić.

Dodao je kako je Dinamo 'neprofitna organizacija' te kako je on osobno državi donio stotine milijuna kuna doprinosa, poreza i PDV-a.

"Ja skrbim i ginem za Dinamo, a tamo imam plaću od 10 tisuća kuna. Laž je i obmana da sam se obogatio na Dinamu", rekao je Mamić na što ga je Stanković priupitao za Da Silvu.

"Na Eduardu se nisam obogatio nego zamalo bankrotirao. Dao sam mu milijun eura vlastitog novca i samo tražim povrat. Ne tražim profit nego samo povrat", pravdao se Mamić.

Stanković ga je priupitao i za 'slučaj stolice' koji se ovih dana spominje u javnosti, nakon što je grupa Bad Blue Boysa upala na njegovu konferenciju za novinare.

"Vizionar sam koji je od najružnijeg mjesta na svijetu, napraviio uljuđenog labuda", započeo je pojašnjavanje Mamić. Potom je rekao kako je tvrtka koja je nabavila stolice tvrtka njihovog direktora Dražena Miličevića.

"Njega sam u žurbi zamolio da preko svoje firme kupi stolice je rmi nismo registrirani za takvu trgovinu", pokušao je objasniti Mamić te se obrušio na BBB-ovce nazvavši ih 'grupom luđaka i huligana'.

"Vođe BBB-a su kažnjavani i imam njegove dosjee, a njihov je heroj izvjesni Nikica koji je izbio oko policajcu", nastavio je sipati Mamić.

Iako se dobro držao veći dio emisije, na kraju je Mamić ipak popustio i pokazao svoje pravo lice istresavši se na Stankovića.

'Vojska obožavatelja'

Nazvao ga je monstrumom koji manipulira i jalnim Hrvatom.

"Puštate snimku mene i sebe iz 2006. u kojoj kažem da sam svoja potraživanja prebacio na Dinamo. Kao privatni investitor sam samo tražio povrat. Ne mogu vjerovati kakav ste jalni Hrvat", rekao je Mamić.

Posebno ga je iznerviralo pitanje o njegovom sinu i njegovoj menadžerskoj licenci.

"Nisam u sukobu interesa što se tiče mog sina. On je licencirani menadžer. Odgovorno tvrdim da s Dinamom nije napravio ni jedan posao", rekao je Mamić.

Nakon još nekoliko provokativnih pitanja, Mamić je u potpunosti izgubio živce.

"Evo vam svima kurac!", rekao je na što ga je Stanković upozorio kako ne može tako govoriti na javnoj televiziji.

"Želim se ispričati za poneki glagol koji nije bio na mjestu. Tako govorim da me razumije moja publika, moja vojska obožavatelja", rekao je na kraju Mamić.

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

registracija
14/12/06

crestor, 18.12.11. 15:44

Ku.... nije glagol ....


registracija
5/1/07

james, 18.12.11. 16:05

I opet je Munjina u centru pažnje. Lijepo je na kraju rekao neka ga mediji ignoriraju.
Nije mi jasno zašto tako ne učine.
Što više dobiva publiciteta, to više mu se pruža prilika da svoje laži stalnim ponavljanjem polako pretvori u istinu.


registracija
20/11/11

pasara, 18.12.11. 16:47

Gospodine Stankovicu zar Vas nije sram dovoditi u svoju renomiranu emisiju tu sramotu nase Lijepe nase,Pa zar je to predstavnik sporta koji bi trebao biti cilj uspjeha nasih narastaja.Kakav li im primjer ta spodoba pruza.Pa zar im taj covijek da bude uzor.Ma na sto smo dosli ma na sto smo spali.Sram i grdoba.


registracija
25/12/09

trta333, 18.12.11. 17:05

Neka taj ku... stavi za uho,da liči na pisara.Ovakvog prostaka nema ni u jednom nogometu svijeta.Ovo pod hitno treba oterati iz Dinama.Ako je do sada potplaćivao ove vladajuće i sve su mu ove bljuvotine tolerisali,mislim da će vrlo brzo "popiti" finansijsku za mnogo godina u nazad i da ćemo vrlo brzo saznati sve njegove "finansijske uspjehe".Posle toga će biti uskraćen za ovakve "šou" emisije,jer će ubrzo popiti Remetinac,a na zadovoljstvo svih navijača Dinama.Još kad se otkriju malverzacije na kladionicama,ne verujem da će više videti nebo osim kroz rešetke.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 18.12.11. 17:35

Hoće li HR pravosuđe stati na kraj ovom kriminalcu,drogerašu,mafijašu....? Izgleda da smo mi svi mamić,kerum,norac,glavaš.....strašno!


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 18.12.11. 17:51

Kroz ovu spodobu vidimo sustav vladavine HDZ-a, vidimo kako smo pljačkani i zašto smo urušeni i siromašni. Dakle, vidimo odakle su ta zla dolazila i ustoličila se na vrhove kriminalnih bandi prestavljajući se najvećim Hrvatima, braniteljima, domoljubima, pa i vjernicima. Nevjerojatna je količina njegove (Mamićeve) bahatosti, prostakluka, laži, samohvale i isticanja "vrlina", ... Nevjerojatno je društvo koje ga trpi, koje mu je omogućilo da se slobodno bavi tako prljavim poslovima i koje ga još vidi na slobodi. Srami se Bajiću.........


registracija
27/12/06

Skipp, 18.12.11. 18:32

I Mamiću i Markoviću i potkupljenim sucima se vrlo brzo može stati na kraj samo ako se hoće - usporedbom imovine sa primanjima na koje su platili porez. Ako je dao milijun eura vlastita novca - otkud mu? Ako ima 10.000 kuna plaće - otkud mu vila na Tuškancu sa bazenom, solarijem i sličnim statusnim simbolima? I nisam jalni hrvat, neka im svima bude ako su pošteno zaradili i na to platili porez. Jesu li? A o primitivimu dotičnog je već sve rečeno, ali vjerujte mi ima sistema u tom ludilu..i te kakvog...


registracija
21/2/11

skyway, 18.12.11. 18:36

Jedino sto je normalno u odnosu na Mamica jet to da je clan ili simpatizer HDZ, jer sve sto radi odlika je dojucerasnjeg klana na vlasti.
No, problem je u drustvu koje mu daje toliki publicitet., a to se jos pojacava onim njegovim presicama, odnosno monolozima, gdje iriba i ispljuje te nase jadnike koji se vole nazivati sportskim novinarima. I to traje...U civiliziranom drustvu Mamic jednostavno ne bi postojao, jer bi bio apsolutno ignoriram, a da ne govorim koliko bi bilo posla za drzavno odvjetnistvo...


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 18.12.11. 19:26

Da li svi Hrvati imaju pravo i mogucnosti ovako galamiti, prostaciti, provocirati i prijetiti? Ako da, tko je inicirao ovakvo ''ponasanje'' i jos uvijek tome daje zeleno svijetlo? Ako ne, zasto ne? Zasto vecina ljudi ipak reagira tako kao da su uz ovakvo ponasanje dozivjeli poprilicnu neugodu i stres? Stres je izuzetno stetan za zdravlje, zar ne? Neka svaki covjek, pa tako i ovaj iz teksta gore, bude svojevrstan KLAUN koliko god hoce, ali nije posteno ciniti stetu okolini koja nema bas nikakve veze sa stanovitim bolesnim ambicijama i pohlepi, ma o cemu da se radi, zar ne?


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 18.12.11. 19:44

Sta je uzeo prije emisije gospodin iz " dijaspore " ??


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 18.12.11. 21:08

Tako nam i je kad šizofreničari dobivaju toliko medijske pažnje, a u stvari bi se trebali liječiti u ustanovi koja je za to specijalizirana. Mamić je odavno trebao biti medicinski zbrinut i svima bi bilo u HNS-u bolje.


registracija
25/11/11

jzadra17, 18.12.11. 21:27

Što se moglo očekivat od hercegovačkog kriminalca jer kod nas tako ide što veči kriminalac to ima veči publicitet primjer je i Sanader a o problemima poštenih ljudi se ne piše Sisačka željezara.


registracija
24/3/10

bagsy, 18.12.11. 21:42

Gospodin kao i uvijek,samo je zaboravio stankoviću zataknuti 500 eurića u njedra,ili za mikrofon,to mu zamjeram,heblo ga 500 eura,koda ih nema.


registracija
11/11/11

weraw, 18.12.11. 22:36

Stankoviću, savjetujem da gosti donesu liječničku potvrdu kako bi mogli sudjelovati u emisiji. Za današnjeg gosta nema potrebe, davno smo upoznati da je bahati primitivac.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 18.12.11. 23:15

Mamiću, evo i tebi kurac ! Kad ti je toliko u ustima onda ti je stalo do njega ! Podijeli s prijateljima !


registracija
7/4/11

ivanovac, 19.12.11. 07:57

Besmisleno je i totalno apsurdno dovoditi ovakve idiote
u emisiju na javnoj TV koju svi mi plaćamo.
Zašto takvim imbecilima davati još prostora, trebalo bi ih
totalno ignorirati.
I kad mu je već kara stalno u ustima, uvaljujem mu u
labrnju jednu KURČINU DALMATINSKOG SIVONJE,
pa neka uživa.


registracija
19/12/11

dejan29, 19.12.11. 20:02

samo malo.. svi se zgrazate nad njegovim rjecnikom.. a svi vi , kao i ja sam , koristite iste te rjeci u svakodnevnom govoru.. ok on to govori u obracanju javnosti, ali... svi ste zapeli , divljak , prostak, seljak.. ustvari je to dio naseg folkolora. a on je samo drukciji po tom sto se ne zna kotrolirati. ne branim ga , niti njegovo ponasanje.. ali dajte ljudi.. sta ste zapeli sa mamicem.. jedino ga mogu osuditi za sukob interesa.. i to je sve... pogledajte oko sebe.. pogledajte direktora u firmi koliko je ovaj mjesec maznio , pogledajte i konobara u kaficu koji vam je servirao slabu kavu , pogledajte kuhara u restoranu koji je dao manju porciju... sve je to oko nas.. a mamic je i dalje sitna riba ..


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 20.12.11. 10:57

Crkva, raznorazni Kerumi I Mamici, Mitomiri Žužuli i Sanaderi, odvjetnici i javni bilježnici su jedine stvari koje uspijevaju u današnjem hrvatskom društvu. Mislim da je konačno došlo vrijeme da se jedan Jovanović umješa u tu mafiju i dovede pošteno poslovanje. Ne bojim se ja Jovana već hrvatskih govana.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika