18.12.2011. / 17:41

Autor: Totalsport

Klupsko SP: Barcelona se poigravala s brazilskim Santosom

Sve je bilo gotovo u prvom poluvremenu kada je Barcelona postigla tri pogotka

Nogometaši Barcelone klupski su svjetski prvaciNogometaši Barcelone klupski su svjetski prvaciNogometaši Barcelone nastravljaju demonstrirati silu i dominaciju na svim svjetskim paralelama i meridijanima. Bez problema su tako osvojili novi naslov, onaj na Svjetskom klupskom prvenstvu.

U finalu turnira igranog u Yokohami Barcelona je, predstavljajući europski nogomet, pobijedila brazilski Santos, inače pobjednika južnoameričke Lige prvaka (Copa Libertadoresa). Bilo je 4-0 za Barcelonu koja je tako osvojila svoj drugi naslov najbolje svjetske momčadi.

Sve je bilo gotovo u prvom poluvremenu kada je Barcelona postigla tri pogotka. Inače, u tih uvodnih 45 minuta je Barcelona još jednom pogodila stativu, stvorila niz prilika, da bi u nastavku donekle usporila ritam i dozvolila neravnopravnom suparniku da se barem malo razmaše. No, niti to nije Santosu bilo dovoljno da postigne počasni pogodak.

Barcelona je u prvom dijelu imala posjed lopte veći od 70 posto. Rekli smo, u nastavku su usporili ritam, ali ga i ponovno podigli u završnici. Prvo su još jednom uzdrmali okvir Santosovih vratiju, a onda je Messi u 83. izrežirao novu minijaturu. Prevario vratara Rafaela i zabio za konačnih 4-0. Prvi je pogodak na utakmici također postigao Messi poslije sjajnog Xavijevog štopanja lopte petom i asistencije, nakon čega je Messi samo prebacio Rafaela. Drugi je pogodak postigao Xavi, a treći Fabregas nakon, praktički, malonogometnog zabavljanja Katalonaca u brazilskom šesnaestercu.

Mlada svjetska zvijezda, Neymar iz Santosa, mjesecima je najavljivao ovaj ogled, no kada je napokon počeo duel s Barcelonom brazilski je nogometaš ostao bez "riječi". Bio je izgubljen na travnjaku, a ako zanemarimo nekoliko driblinga praktički nije pokazao ništa na utakmici. Zapravo, kao niti cijeli Santos.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika