18.12.2011. / 18:43

Autor: Totalsport

Guardiola: Igrali smo poput umjetnika, Neymar: Barcelona nas je podučila nogometu

Zaista sam sretan i velika mi je čast što sam trener ovim momcima - zaključio je trener Barcelone

Joseph GuardiolaJoseph GuardiolaTrener sada i službeno najbolje nogometne momčadi svijeta, Josep Guardiola, bio je iznimno zadovoljan pobjedom svoje Barcelone u finalu Svjetskog klupskog prvenstva (4-0) protiv brazilskog Santosa.

Katalonci su lakoćom stigli do naslova najbolje momčadi svijeta protiv Santosa, a trener Guardiola je svoje igrače nazvao umjetnicima nakon još jedne savršene predstave.

- Prvo poluvrijeme je bilo odlično. Igrali smo poput velikih umjetnika. Moji igrači su odigrali sve što su zamislili a i rezultat je na kraju to pokazao. Messi je odigrao savršeno - rekao je Guardiola nakon velike pobjede.

- Međutim, još uvijek imamo prostora i moramo dodatno napredovat. Sad se vraćamo natrag u Kataloniju gdje ćemo pokušati nastaviti pobjeđivati. Zaista sam sretan i velika mi je čast što sam trener ovim momcima - zaključio je trener Barcelone.

S druge strane Neymar je priznao da je Barcelona u ovom trenutku ipak puno bolja od njih, ali da su danas on i njegovi suigrači imali štošta za naučiti.

- Ovo što smo danas doživjeli ćemo prihvatiti kao lekciju. Danas nas je Barcelona podučavala kako se igra nogomet - rekao je najbolji mladi nogometaš svijeta Neymar.

Kapetan Barcelone Carles Puyol posvetio je ovu pobjedu Davidu Villi i Ibrahimu Affelayu.

- Posvećujem ovu pobjedu onima koji nisu mogli biti s nama zbog ozljeda. S njima smo još jači i zato je ovo za njih - istaknuo je nakon susreta veliki kapetan Katalonaca.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika