19.12.2011. / 10:30

Autor: Hina , Nacional.hr

UN kritizira odnos Izraela spram palestinskih prosvjednika

Posebni izvjestitelj bio je u palestinskom selu Nabi Saleh u okupiranoj Zapadnoj obali 9. prosinca kad je mladog palestinskog prosvjednika usred lica smrtno ozlijedio spremnik suzavca izraelskog vojnika

ArhivaArhivaPosebni izvjestitelj UN-a o pravu na slobodu mišljenja i izražavanja Frank la Rue završio je u nedjelju prvi misiju u Izraelu i na palestinskim teritorijima, pozivajući Izrael na suzdržanost tijekom palestinskih prosvjeda.

Posebni izvjestitelj bio je u palestinskom selu Nabi Saleh u okupiranoj Zapadnoj obali 9. prosinca kad je mladog palestinskog prosvjednika usred lica smrtno ozlijedio spremnik suzavca izraelskog vojnika.

"Saznao sam da je mladić ranjen u glavu spremnikom suzavca", ispričao je on na konferenciji za tisak u istočnom Jeruzalemu, ističući da "osobno nije svjedočio incidentu".

"Pribjegavanje sili protiv prosvjednika mora se svesti na minimum i uskladiti s prijetnjom koju predstavljaju", kazao je on.

Mustafa Abderazek al-Tamimi (28) preminuo je u bolnici od ozljeda na glavi. Sudjelovao je u tjednom prosvjedu stanovnika Nabi Saleha. Vojska je otvorila dvije usporedne istrage. Prvi rezultati očekuju se 20. prosinca.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika