19.12.2011. / 11:14

Autor: Totalsport

ABA liga: Zagrebu gradski derbi protiv Cibone

Zagreb je u košarkaškoj dvorani Dražen Petrović do pobjede predvodio Kruno Simon koji je ubacio 29 poena i imao sedam skokova

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaKošarkaši Zagreba CO savladali su gradskog rivala Cibonu u utakmici 12. kola regionalne ABA lige. Igrači trenera Vlade Androića slavili su rezultatom 82-77.

Iako na kraju rezultatski djeluje kao tijesna utakmica, ona ipak to nije bila. Cibona je šest minuta prije kraja utakmice imala velikih deset razlike (68-58), ali onda je Zagreb odigrao najboljih šest minuta utakmice u kojima je napravio seriju 15-0. Stečenu razliku košarkaši Zagreba bez većih su problema održali do samog kraja susreta, iako je Amerikanac Barbour imao otvoreni šut za tri poena za smanjenje na samo dva razlike.

Cibona je u ostale 34 minute bila sasvim ravnopravna ako ne i za nijansu bolja momčad od Zagreba, ali se jednostavno nije uspijevala odvojiti. Kada je to konačno i učinila, sve je uprskala u razmaku od četiri minute kada je Zagreb prešao na zonsku obranu.

Zagreb je u košarkaškoj dvorani Dražen Petrović do pobjede predvodio Kruno Simon koji je ubacio 29 poena i imao sedam skokova. Veliku ulogu na kraju utakmice odigrao je i Ante Mašić koji je u seriju 15-0 ugradio dvije trice, te na kraju završio susret sa 11 ubačenih poena. Mario Kasun dodao je 13 uz 14 skokova.

Kod "gostiju" najefikasniji je bio Damjan Rudež sa 23 poena i osam skokova, dok je veteran Davor Kus ubacio 15 uz šest asistencija. Spomenimo još samo da su "vukovi" izveli čak 18 slobodnih bacanja manje od Zagreba (25-7).

Zagreb je ovom pobjedom preskočio Cibonu na šestom mjestu ABA lige, te se priključio četvorci (Cedevita, Partizan, Budućnost i Union Olimpija) koja se bori za završni turnir odnosno Final Four.

ABA liga, 12. kolo:

Zagreb CO - Cibona 82-77

Union Olimpija - Hemofarm (kasnije)

Redoslijed: 1. Maccabi Tel-Aviv 10-1 (-1), 2. Cedevita 20-2, 3. Partizan 8-4, 4. Budućnost 8-4, 5. Union Olimpija 7-4 (-1), 6. Zagreb CO 7-5...

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika