19.12.2011. / 13:03

Autor: Hina

'2012. preživljavamo, nema gradnje sljemenske žičare'

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je ustvrdio kako u proračunu za 2012. nije predviđena gradnja žičare na Sljemenu te da najprije treba vidjeti kako "preživjeti" sljedeću godinu.

Milan BandićMilan BandićZagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je ustvrdio kako u proračunu za 2012. nije predviđena gradnja žičare na Sljemenu te da najprije treba vidjeti kako "preživjeti" sljedeću godinu.

"Nije problem samo u imovinsko-pravnim odnosima iako smo sve činili da otkupimo zemljište na Dolju kod tunela", odgovorio je Bandić na pitanje gradskog zastupnika Nenada Matića (HSS) na aktualnom satu sjednice zagrebačke Gradske skupštine o mogućnostima gradnje žičare.

Podsjetio je da za skijaše vozi trosedežnica te izrazio nadu da će sve pripreme za svjetski kup na Sljemenu proteći u redu.

"Najprije trebamo preživjeti 2012., ali ako se u nedogled budu odgađali urbanistički planovi uređenja, prostorni i drugi planovi - nećemo moći tako dalje", ustvrdio je Bandić i dodao kako je najvažnije odrediti gradske prioritete za što pak treba "minimum konsenzusa i kohabitacije".

Bandić se osvrnuo i na cijene komunalnih usluga. "Europski standard košta, to trebaju svi znati: niskopodni tramvaji i autobusi, klima uređaji u vozilima...sve košta, ali duplo manje nego u drugim gradovima", dodao je i podsjetio kako je po EU standardima sanirano odlagalište otpada na Jakuševcu i izgrađen pročišćivač otpadnih voda.

"Bilo bi problema da nismo sanirali Jakuševac, tamo bi još danas rovali pajceki", rekao je Bandić.

Na pitanje nezavisnog zastupnika Josipa Hrena je li Holding sufinancirao erotski sajam na Zagrebačkom velesajmu, Čović je odgovorio da se radi o autonomnom odlučivanju menadžmenta podružnice, ali nije znao reći koliko je novca za to izdvojeno.

Bandić je još najavio da će u 2012. za produženje Branimirove ulice Grad nastojati osigurati sredstva.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika