20.12.2011. / 10:09

Autor: Nacional.hr

Poruka HND-a Kerumu

Upristoji se ili ćemo kontaktirati tvoju šeficu Kosor

"Pozivamo ga još jednom da ne vrijeđa i da poradi na sebi. Ako to ne uspije, nećemo moći učiniti drugo nego zamoliti njegovu novu saborsku šeficu Jadranku Kosor da ga ona pozove na red", poručili su iz Hrvatskog novinarskog društva Željku Kerumu

Željko Kerum i Jadranka Kosor (arhiva)Željko Kerum i Jadranka Kosor (arhiva)Hrvatsko novinarsko društvo uputilo je javni poziv splitskom gradonačelniku i novom saborskom zastupniku gospodinu Željku Kerumu da napokon prestane vrijeđati novinare, ili će u suprotnom biti prisiljeni 'zamoliti njegovu novu saborsku šeficu Jadranku Kosor da ga ona pozove na red'.

HND podsjeća kako je potkraj prošlog tjedna na najgrublji način javno je izvrijeđao novinara Slobodne Dalmacije Sandija Vidulića zbog toga što mu je postavio pitanje o kreditu kojeg su dobili Kerum i njegova suputnica Fani Horvat za vrlo sumnjivu gradnju restorana na marjanskoj Prvoj vodi.

Nešto ranije u izbornoj noći sms-porukama je vrijeđao Lea Kovačića, također novinara Slobodne Dalmacije, rječnikom koji se ne ponavlja i ne prepričava u javnoj komunikaciji.

Sljedećeg jutra je na Radio Splitu za novinare ustvrdio da ne vole bilo što što je hrvatsko te da je „HDZ pogriješio što je prepustio sve medije u ruke antihrvata". HND je još prije dvije i pol godine dvaput reagirao kad je Kerum vrijeđao novinara Indexa Dragana Miljuša te Damira Petranovića.

"Uvijek je Kerum bio izazvan kad ga se pitalo za sukob interesa, odnosno za mutne poslovne aranžmane koje je sklapao kao gradonačelnik", podsjećaju iz HND-a, dodajući kako sve nabrojeno jasno sugerira da se u dvije i pol godine Željko Kerum nije naučio kako bi trebao komunicirati s novinarima.

"Pozivamo ga još jednom da ne vrijeđa i da poradi na sebi. Ako to ne uspije, nećemo moći učiniti drugo nego zamoliti njegovu novu saborsku šeficu Jadranku Kosor da ga ona pozove na red", stoji na kraju priopćenja, potpisanog od strane predsjednika HND-a Zdenka Duke.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
26/11/09

CH2710, 20.12.11. 10:17

Pa nije mu Kosorica šefica, nego koalicijska partnerica... a možda i nešto više-;)


registracija
14/7/11

Trinity, 20.12.11. 12:36

Kerum je primitivna seljačina, i takvo njegovo izražavanje je njegova slika. On ne zna drugačije i ne može.
Ne očekuju valjda novinari da će pohađati seminare i tečajeve javne komunikacije, političke kulture i bon-tona!?!


registracija
2/6/11

stereo, 20.12.11. 13:18

A sada poštovani sugrađani lik, dijelo i karakter BIZONČNE


registracija
11/1/10

fluid, 21.12.11. 09:00

Čudo tehnologije 21.stoljeća !Napravljen je stroj u koji sa jedne strane uvedeš živa konja a na drugu stranu ispadaju gotove kobasice.Kerumov otac je davno riješio taj sistem,samo obrnutim redom.Ubacio je gotovu kobasicu a ispao ,na drugoj strani,konj.


registracija
11/1/10

fluid, 21.12.11. 09:01

Neka mi oproste konji zbog uvrede usporedbom.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika