20.12.2011. / 11:49

Autor: Hina

Japanci kupuju zrakoplov F-35

Japanska vlada odlučila je kupiti zrakoplov F-35 koji se proizvodi pod vodstvom američke tvrtke Lockheed Martin, objavljeno je u utorak u Tokiju.

F-35 (foto: Wikipedia)F-35 (foto: Wikipedia)Japanska vlada odlučila je kupiti zrakoplov F-35 koji se proizvodi pod vodstvom američke tvrtke Lockheed Martin, objavljeno je u utorak u Tokiju.

Japanski ministar obrane Yasuo Ichikawa je rekao da će nabavka 42 zrakoplova, u vrijednosti od oko 7 milijardi dolara, pomoći Japanu da se prilagodi promjenama u sigurnosnoj situaciji u regiji.

Lockheed Martin i Pentagon su pozdravili odluku Japana i rekli da će zrakoplovi F-35 predstavljati čimbenik odvraćanja od sukoba u azijsko-pacifičkoj regiji koja je obilježena rastućim vojnim kapacitetima Kine i nesigurnošću nakon smrti sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-ila.

Zrakoplov F-35 Lightning II je višenamjenski zrakoplov smanjenog radarskog odraza koji se nalazi u ranoj fazi proizvodnje. Na natječaju za novi japanski zrakoplov kandidati su bili Boeing sa svojim F/A - 18 i Eurofighter Typhoon.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
14/11/11

salama, 20.12.11. 15:20

Kad ovo cudo bude spremno za proizvodnju, vec ce biti zastarjelo. Prototip je bio potpuno nevidljiv, sad je vec djelimicno nevidljiv.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika