20.12.2011. / 12:45

Autor: Totalsport

NHL: Boston dobio petu utakmicu zaredom

Vancouver je upisao treću uzastopnu pobjedu i 11. u zadnjih 14 utakmica

Hokejaši Boston BruinsaHokejaši Boston BruinsaBoston Bruinsi, vodeća momčad Istočne konferencije u NHL ligi, ostvarili su petu uzastopnu pobjedu, svladavši kod kuće Montreal s 3-2.

Nakon dva uzastopna poraza baš od Montreala krajem listopada, Boston je dobio 19 od sljedeće 22 utakmice. Canadiensi su, pak, u negativnoj seriji. Ovo im je bio treći uzastopni poraz, te deveti u zadnjih 12 utakmica.

Boston predvodi Istočnu konferenciju s 45 bodova. Bod manje ima Philadelphia, koja je izgubila kod Colorada s 3-2 nakon raspucavanja penala. Coloradu, koji je 11. na Zapadu, ovo je bila šesta uzastopna domaća pobjeda.

Zanimljivo da je Avalanche dobio osam od devet utakmica ove sezone u kojima je odluka padala nakon osnovnog dijela, te svih 6 u raspucavanju penala.

Dallas je na svom ledu vodio protiv Anaheima s 3-0. Gosti su se vratili i poravnali na 3-3, ali je Dallas ipak slavio s 5-3. Jedan pogodak za goste, svoj 648. u karijeri, postigao je 41-godišnji Finac Teemu Selänne.

Roberto Luongo upisao je 33 obrane za prvi ''shotout'' sezone u domaćoj pobjedi Vancouvera protiv Minnesote 4-0. Henrik Sedin zabio je gol uz dvije asistencije, dok je njegov brat blizanac Daniel dodao tri asistencije.

Vancouver je upisao treću uzastopnu pobjedu i 11. u zadnjih 14 utakmica. Minnesoti je ovo bio četvrti poraz zaredom. Prije toga je imala sedam uzastopnih pobjeda.

Detroit je dobio kod Edmontona s 3-2. Red Wingsima je to bio treći uspjeh zaredom, odnosno 12. u zadnjih 15 utakmica. Edmonton je, pak, pretrpio četvrti uzastopni poraz i deveti u zadnjih 11 ogleda.

U šestoj utakmici večeri, Los Angeles je pobijedio kod Toronta s 3-2 boljim izvođenjem penala. Dustin Brown jedini je poentirao u raspucavanju, dok su ostala petorica izvođača bili neuspješni.

NHL liga:

Boston - Montreal 3-2

Toronto - Los Angeles 2-3 (penali)

Dallas - Anaheim 5-3

Colorado - Philadelphia 3-2 (penali)

Edmonton - Detroit 2-3

Vancouver - Minnesota 4-0

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika