20.12.2011. / 15:40

Autor: Nacional.hr

Svi predsjednikovi savjetnici

Dvorske spletke Josipovićeve svite

Da se u Uredu stvaraju mjesta po potrebi, najbolje govore slučajevi Drage Pilsela i Marka Rakara koji su zbog vlastitih grešaka eliminirani iz kruga Josipovićevih suradnika, a nitko ih nije zamijenio jer nije ni bilo potrebno

Ivo JosipovićIvo JosipovićU novom broju Nacional donosi priču o Uredu predsjednika RH i ljudima koji rade u njemu. Naime, u posljednje dvije godine, otkako je na Pantovčaku Ivo Josipović, povećao se broj uredskih zaposlenika. Većina ih se, slučajno ili ne, ubraja u Josipovićeve prijatelje.

Iako se u kampanji predstavljao kao drugačiji, pošteniji, moralniji, kojemu će jedini kriterij biti znanje, kvaliteta, stručnost i sposobnost, ni on nije odolio zovu kadroviranja po babi i po stričevima, a bilo je i pogolemih dugova koje je trebalo vratiti.

S obzirom na to da je godišnji proračun Ureda predsjednika 50-ak milijuna kuna, ne iznenađuje da su i plaće zaposlenika tog Ureda impresivne. Tako predstojnik Ureda predsjednika Joško Klisović ima plaću od gotovo 20 tisuća kuna, pročelnica kabineta Danica Juričić Spasović veću od 18 tisuća kuna a odgovornost nema ni za što.

Da se u Uredu stvaraju mjesta po potrebi, najbolje govore slučajevi Drage Pilsela i Marka Rakara koji su zbog vlastitih grešaka eliminirani iz kruga Josipovićevih suradnika, a nitko ih nije zamijenio jer nije ni bilo potrebno.

Svojim nezadovoljnim i frustriranim zaposlenicima Josipović udovoljava i stvaranjem do tada nepostojećih radnih mjesta, i mijenjanjem propisa po njihovim željama i potrebama. Jedan od primjera je 'radno mjesto izaslanika za jugoistočnu Europu' na koje je imenovana Romana Vlahutin, što je rezultiralo i povećanom plaćom, ali ne i konkretnim rezultatima.

Tko je još u čitavoj galeriji savjetnika, zamjenika, pomoćnika, povjerenika i drugih položaja i tko za svoje 'volontiranje' ipak prima novčanu naknadu pročitajte u novom broju Nacionala.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
1/4/07

ulomax, 20.12.11. 17:02

ma postenje u PM ,sve ista govna


registracija
12/1/11

bozhidar, 20.12.11. 17:59

ako je istina da josipovic tako postupa, to bi znacilo da nije za jednakost.
20k kuna je prevelika placa za bilo koga.
a bas je zato dosao kraj daljnem razvoju prema sto vecoj jednakosit u sudstvu i dnevnom zivotu, jer je bilo malo socijalista u hr, a veliki broj sebicnjaka, nepoticara, sybarita, kradljivaca, lazhaca, prevaranata. a da i negovorimo of fasistima.
ne moze biti pravde niti razvoja prema sto vecoj pravdi kad u hr nema vise od 00001&% iskrenih i postenih ljudi. hvala


registracija
28/4/10

Zvonko, 20.12.11. 19:52

Ne serendajte nacionalovci!


registracija
23/8/09

xaron, 20.12.11. 19:58

Nine cudo sto svi politicari traze ulazak u EU. Tamo ce Im
Place biti 10 - 15 ooo E, a odgovornost 0,0 ( nula, nada..).


registracija
28/4/10

Zvonko, 20.12.11. 20:02

Ako se polazi od "mudre" premise da za HDZ (tzv. desnica?) glasaju seljoberi i neobrazovani a za SDP (tzv. ljevica?) visoko obrazovani i građanština, brzo se dolazi do zaključka da bitnije razlike između ovih dviju skupina nema. Po više promatranih varijabli.

Znači, najvažnija institucija u današnjoj Hrvatskoj ima biti ministar znanosti, obrazovanja i športa, a kako tu ulogu ima ubrzo preuzeti častivi Jovanović, mukama po politici u Hrvata, ali i Srba, ne vidi se kraj.

I kad toj rulji netko sasipa iskreno i u čelo da je sitnozuba, pazi čuda, uvrijedi se! Kako se to usuđuje biti narodu iskren?

Najjače su mi dosjetke tipa, kako narod ne treba podcjenjivati, kako isti zna što je dobro za njega te kako je on i mudar, a kada mu pogledaš samo povijest u zadnjih 100 godina, ne možeš naći niti jedne rupice, a kamoli razvaline, na kojoj nije lomio vrat!

O čemu onda pričamo?


registracija
4/6/11

VladSerbia, 21.12.11. 05:02

Ovaj clanak je veliko razocaranje. Napisam je propagandisticki, imao puno rupa i neproverenih informacija i sto je najgore, ne daje ni sansu svima onim koje proziva da se reaguju na pomenute optuzbe. Takodje bih rekao da autor nije veoma hrabar u svom napadu, jer se nije ni potpisao, nego se sakrio pod Nacionalovim kolektivom. Ovo je pisano kao da je nego platio doticnom da to uradi.


registracija
1/3/11

Laudate, 21.12.11. 08:15

S kim se Josipović druži, mislim na D. Hedla, još je sve i dobro kako bi moglo biti.


registracija
30/11/10

jato, 21.12.11. 08:24

Hmmmm,....dobro jutro ovce
Pa zar stvarno mislite da politička elita radi za narod?....ha ha ha ha
oni rade za sebe i za svoje interese držeći se one ;..bolje jedan sit nego dva gladna...;)
Kad bi radili za narod odrekli bi se svih benificija,smanjili primanja,službena vozila itd. i svojim primjerom pokazali kako ići poštenim i pravim putem,....
mogu samo reć da su političari kao štakori....gamad


registracija
12/1/11

siziff, 21.12.11. 19:23

Druže Tito mi ti sa kunemo,
Mi ti se kunemo
Da sa tvoga puta ne skrečemo,
Ne skrečemo
Mi ti se kunemo, za vijeke vijekova AMEN


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika