20.12.2011. / 17:03

Autor: Hina

MOL: Nemamo informacija da se u Hrvatskoj vodi postupak

Iz mađarskog MOL-a danas su izvijestili da nisu primili nikakve službene informacije od nadležnih tijela vezano uz bilo kakav pravni slučaj protiv MOL Grupe ili dužnosnika MOL Grupe u Hrvatskoj.

MOL je reagirao na medijske natpiseMOL je reagirao na medijske natpiseIz mađarskog MOL-a danas su izvijestili da nisu primili nikakve službene informacije od nadležnih tijela vezano uz bilo kakav pravni slučaj protiv MOL Grupe ili dužnosnika MOL Grupe u Hrvatskoj.

"Niti MOL Grupa, niti njezini dužnosnici nisu primili nikakve službene informacije od nadležnih tijela vezano uz bilo kakav pravni slučaj protiv MOL Grupe ili dužnosnika MOL Grupe u Hrvatskoj. MOL Grupa još jednom kategorički odbacuje ponovne optužbe o bilo kakvim prijestupima", stoji u priopćenju mađarske naftne kompanije MOL-a iz koje su potvrdili da je predsjednik uprave i glavni izvršni direktor Zsolt Hernadi dao detaljan iskaz mađarskim vlastima u svojstvu svjedoka vezano uz navodno davanje mita.

U MOL-u kažu da je Hernadi iscrpno odgovorio na sva pitanja nadležnih tijela te da je tim iskazom "konačno izrečena prava i istinita verzija ove priče".

USKOK je danas na svojim internetskim stranicama izvijestio da je početkom prosinca Mađarskoj uputio još jednu zamolnicu za ispitivanjem Hernadija jer bez toga ne može završiti istragu koju vodi protiv njega zbog navodnog davanja 10 milijuna eura mita bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu za dobivanje upravljačkih prava u Ini.

Prvu zamolnicu za ispitivanjem Hernadija mađarsko državno odvjetništvo je odbilo zbog nacionalnih interesa, odnosno, kako su odgovorili u srpnju odgovorili USKOK-u, "jer bi prenošenje traženih podataka ugrozilo sigurnost Republike Mađarske".

S obzirom da Hernadi nije ispitan, protiv njega je postupak razdvojen te je istraga i dalje u tijeku, a biti će završena kada mađarska nadležna tijela udovolje zamolbi ili kada ga sama ispitaju i dostave njegov iskaz, kažu u USKOK-u iz kojega su 21. rujna glavnom tužitelju Mađarske Peteru Poltu predali preslike svih dokaza radi korištenja u postupku u Mađarskoj.

Zbog navodnog primanja mita od čelnika MOL-a na zagrebačkom Županijskom sudu vodi se postupak protiv Sanadera koji, kao i Hernadi i MOL, od početka odbacuje optužbe USKOK-a.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika