20.12.2011. / 18:49

Autor: Hina

'EU se zaustavila kod Hrvatske'

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u utorak kako bi Srbiju, kad ona ne bi "izražavala zaljubljenost" u Europsku uniju, vjerojatno vukli za rukav da ne ode na drugu stranu, te ocijenio najgorom porukom to što se širenje EU zaustavilo kod Hrvatske.

Ivica DačićIvica DačićSrbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u utorak kako bi Srbiju, kad ona ne bi "izražavala zaljubljenost" u Europsku uniju, vjerojatno vukli za rukav da ne ode na drugu stranu, te ocijenio najgorom porukom to što se širenje EU zaustavilo kod Hrvatske.

"Mi sada imamo jednu crtu podjele i to je najgora i najstrašnija poruka da se EU zaustavila kod Hrvatske. Idemo crtom podjele kršćanstva, a ta je crta nama dobro poznata. Ne znam je li crta razgraničenja Europe i Otomanskog carstva poruka za stabilizaciju ove regije", rekao je Dačić u izjavi koju prenosi srbijanska agencija Beta.

Uz Srbiju su, po njegovoj ocjeni, "na tapeti" i Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Pitanje Kosova, smatra Dačić, za mnoge je europske države riješeno, ali za Srbiju još nije. Prema njegovim riječima, Srbija treba čim prije riješiti problem vezan za Europu i Kosovo te stvari nazvati pravim imenom.

"Problem članstva Srbije u EU naš je odnos prema onome što oni zovu država Kosovo", kazao je Dačić te poručio kako EU treba reći šta su uvjeti i da se jednostavno pitanje glede Kosova raščisti jer, kako je rekao, "ovo igranje u rukavicama nije dobro ni za koga".

Srbija, kako je rekao, ne upravlja međunarodnim poretkom i zato mora izvući najmanju moguću štetu iz svega toga te pokušati postići dogovor s vodstvom EU, odnosno vidjeti je li to moguće.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 20.12.11. 20:07

Pa priznajte lepo državu Kosovo i problem rešen! Ko je bre komplikovan?


registracija
31/1/10

STTony, 20.12.11. 20:53

Opet ovaj Dačić blesavi, no što drugo i očekivati od srpskog pandana Kiri Jubitu?


registracija
11/1/10

fluid, 21.12.11. 00:03

Tako je pametni Dačiću. Ceo svet je u uroti protiv Srba i Srbije.Ali šta će vam bilo tko?Vi ste vaseljenski narod i Bog je uz vas.Dovoljno! Hebeš Evropu !


registracija
12/1/11

bozhidar, 21.12.11. 00:58

ako dacic&co jos ne znaju ili ne priznavaju da jedan narod koji sacinjava 90% jednog podrucja; te napucenog posvuda sa jednimm drugim narodom, koji sacinjava 10% ili cak i manje stanovnistva tog istog podrucja, nema prava da sam sobom vlada, onda neka ratuje za to srpkso pravo da srbija vlada svugdje gdje zive srbi pa makar sacinjavali i samo 10% stanovnistva bilo kojeg podrucja.
pa i za dalmatinske gradove, kao sibenik, zadar, dubrovnik, split jer su po sribima 90% tog stanovnistva bili srbi, a ti srbi nisu to znali ili su znali ali nisu vise zeljeli biti srbi.
pa to je i srbija pokusala ostvariti u najzgodnije za nju vrijeme, pa je ipak sve te ratove izgubila.
a sad srbija misli smicalicama poluciti ono sto nije dobila u ratu.
umjesto tih gluposti koje mnogi srbi cine, trebali bi poljubiti guzice amerikancima, da joj nije oduzeta banja luka, sandzak, j.srbija, vojvodina, jer im je bas to i amerika i dala kad je povela rat protiv njemacke '17 i s time omugucila da francuska i u.k pobjedi nj. i A.U. monarhiju. hvala


registracija
20/8/10

McCoy, 21.12.11. 04:22

Vas cetvorica bolje da gledate u kakvoj banani od drzave sami zivite nego sto brinete sta ce Srbija da uradi - ili sta nece.
U stvari, ovo se ne odnosi na bozhidara, on je, po sopstvenim recima, na vreme emigrirao.


registracija
16/9/11

Brkoni, 21.12.11. 07:21

@ McCoy
To ti brines za nas? Istina je da smo u banani, ali to tebe veseli? Vidis za razliku od tebe meni je svejedno kako je u Bangladesu, Srbiji, Kosovu,... A to sto vi niste rjesavali svoje probleme na vrijeme, i to me boli briga. Pozdrav


registracija
30/12/08

csiki, 21.12.11. 07:26

Zna se ko jede banane


registracija
1/3/11

Laudate, 21.12.11. 08:20

Mene više intrigira dvostruko srpsko mjerilo. Kad je u pitanju Kosovo, neosporno povijesno srpski prostor, tada važi povijesni princip.

Kada je u pitanju Hrvatska i Knin koji je u povijesti bio prijestolni grad hrvatskih kraljeva ali se tijekom uglavnom novije povijesti naselio veći broj Srba tu više ne vrijedi isti princip.

Recimo to narodski; tko pod drugim jamu kopa sam u nju pada.


registracija
26/1/08

Rampa, 21.12.11. 10:58

Kosovo, "neosporni povijesni srpski prostor"???

Jedino što je bilo srpsko tamo je žestoki ponižavajući poraz Srba 1389 godine u kosovskoj bitci i ništa više!!

I to tupsoni srpski slave danas kao najveću svoju pobjedu, a u povijesti srpskih ratovanja od tad na dalje nisu doživjeli teži poraz!!

Izopačeni umovi sa Istoka, oni će vječno kopati protiv nas i BiH, s njima nema dijaloga ako im ne daš bar pola države, zato im 2013-e trebamo vanjsku granicu EU od Bajakova na dalje dignuti na 3 metra visine, pustiti struju kroz nju i uvesti im vize čak i na sam pogled preko naše EU granice!!


registracija
20/8/10

McCoy, 21.12.11. 18:08

Opa, izgleda da sam taknuo u zivac.
Porediti Kosovo sa Kninom je imbecilno i kratkovido, no ne bih sad da otvaram temu iz istorije, to bi trebalo da ste ucili u osnovnoj skoli. Osim ako niste bezali sa casova.

@Brkoni, verovao ti meni ili ne, ja bih jako voleo da je Hrvatska u mnogo boljem polozaju nego sto jeste i zao mi je sto buducnost zemlje ne izgleda bas najsjajnije.

@Rampa
Mislim da sam to vec jednom komentarisao ranije. Obelezavanje i velicanje poraza nije svojstveno samo Srbima. Na primer, USA slave totalni poraz kod Alamo-a gde su izginuli do poslednjeg 1836. Da ne pominjemo Japan i njihove mnogobrojne medjuplemenske ratove (Minamoto i Taire, na primer). Ili neke bitke koje su izgubili u Drugom Svetskom Ratu. Nemam sad vremena da opisujem jos neke dogadjaje. To sto ti nisi cuo za to, pa jbg, manjak obrazovanja kombinovan sa nedostatkom interesovanja za bilo sta, cini osobu koja si ti danas.

Molite se Bogu da Srbija ne udje u EU, necete imati odakle hranu da svercujete.


registracija
1/3/11

Laudate, 21.12.11. 22:19

@McCoy,
"porediti Kosovo sa Knonom je imbecilno i kratkovidno"...?'!!
Razlika je velika. Knin je bio i ostao hrvatski. Kosovo je bilo srpsko , a sada više nije.


registracija
26/1/08

Rampa, 22.12.11. 02:15

@McCoy........

Samo dokazuješ ono što već napisah:
Visoku strujnu ogradu prema vama i vize!

Inače Ameri slave poraz kod Alamoa, točno tako, poraz koji im je kupio vrijeme da se konsolidiraju, ali Srbi slave "POBJEDU" u kosovskoj bitci??!!!!

A to je bitna razlika koja samo govori o vašem stanju iskrivljene svijesti, stalnom življenju u prošlosti i pomračenog nacionalizma prema svemu što nije srpsko!!

Nemamo što moliti nikoga, možete ući samo u Rusku uniju, ako i tamo!!


registracija
17/6/05

torpedo, 22.12.11. 08:09

Ha ha ha,
i nakon 25 godina, u Srbiji se i dalje spominje Otomansko carstvo i nekakve crte podjele krscanstva.
Doista je zanimljiva evolucija srbijanske politicke scene - nema je.

Poanta je da Srbija (kao i ostale navedene zemlje, potencijalne clanice) treba sredit stanje u vlastitom dvoristu, isto kao sto je i Slovenija i Hrvatska prije toga napravila. Tek ce se tad moci pridruzit (prvo kao kandidat a onda i zemlja clanica) Europskoj Uniji.

Kad iskreno pogledamo, Srbija je sa svojim ratnim pohodima i trulom politikom koju je vodila zadnjih 25 godina unazadila citav 'region' za 20-50 godina.

Najvise stete je zapravo napravila sebi, a zatim i svojim susjedma (HR i BiH). U politici lutaju od Istoka (Rusija, Kina) prema zapadu (EU) a politika koju pokusavaju provesti se zove "i ovce i novce".

A svi znamo da takva politika nema prolazak.


registracija
17/10/07

Radmila, 27.12.11. 01:56

Apro po o kome ili o cemu, celi vojnoi vrh JNA 1990-91g bili su Hrvati , s ponekom iznimkom, provjerite koga zanima. .


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika