21.12.2011. / 09:00

Autor: Hina , Nacional.hr

Odgođena prodaja Agrokoru, padaju i ostavke

Slovenski mediji navode da se vjerojatno radi o manevru, kako bi se odluka o prodaji 52 posto dionica Mercatora koncernu Agrokor odgodila, a analitičari izražavaju sumnju da bi do potpisivanja ugovora moglo doći u skoroj budućnosti

Božo JašovičBožo JašovičDirektor Nove Ljubljanske banke (NLB) Božo Jašovič dao je u utorak navečer neopozivu ostavku na svoj položaj, a upravni odbor ovlastio ga je da do izbora novoga i dalje obavlja svoje dužnosti, objavio je na svojim internet stranicama poslovni dnevnik "Finance", a prenose i ostali slovenski mediji.

Nadzorni odbor NLB-a objavio je nakon sastanka na kojemu se raspravljalo i o mogućnosti potpisivanju ugovora o prodaji dionica Mercatora da je odluka o tome odgođena zbog ponude američke tvrtke iz Las Vegasa da preuzme Pivovarnu Laško (PL), što će odgoditi odluku nadzornog odbora PL-a o prodaji Mercatorovih dionica Agrokoru za najmanje 15 dana jer se mora sastati PL-ova skupština dioničara.

Slovenski mediji navode da se vjerojatno radi o manevru, kako bi se odluka o prodaji 52 posto dionica Mercatora koncernu Agrokor odgodila, a analitičari izražavaju sumnju da bi do potpisivanja ugovora moglo doći u skoroj budućnosti.

Ekonomist Jože Damjan, nekadašnji ministar za razvoj u vladi Janeza Janše, izjavio je u utorak na večer za Slovensku televiziju da je direktor NLB-a Jašovič odstupio zbog kritika na račun koordiniranja poslova oko prodaje većinskog paketa dionica Mercatora.

Radi se o pritiscima koji su došli iz krugova koji zastupaju određene "političke i gospodarske interese i lobije", pa i od vlade koja je na odlasku, a riječ je o "vrlo neodgovornoj politici", rekao je Damjan.

Po njegovim je riječima, ponuda koju je Agrokor dao vlasnicima 52 posto dionica, ali i jamstva koja je dao za zaposlene u Mercatoru i stare dobavljače, bila "vrlo širokogrudna" i transparentna, a ako do realizacije transakcije ne dođe u teškoće će s kapitalom doći slovenske banke i Pivovarna Laško (PL), tim prije što je pristup međunarodnom tržištu kapitala u uvjetima krize vrlo sužen.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 21.12.11. 09:41

Politika slovenske države je protuhrvatska i ksenofobična.Oduvjek.Mala nacija boluje od velikih boginja.A što se tiče Todorića,sve stoji.Sposobni podobnik koji je favoriziran od početka pretvorbenog cirkusa blagoslovom moćnika hrvatske političke i kriminalne svite.On jede male proizvođače i privrednike svojim monopolskim utjecajem.Uništava sve oko sebe bez ikakvih sankcija i ograničenja uz blagoslov same države.Istražuju se nogomet i suci koji su sport doveli do apsurda i nesnošljivosti.Nema razlike između kriminala u sportu i Todorićevog načina igranja.Suci su potplaćeni jednako.Kako u nogometu tako i u utakmici gospodarskog natjecanja.Utakmice su namještene a na kladionicama gube svi kladioničari.Osim onih koji unaprijed znaju rezultate.Jebem ti takav sport.


registracija
27/11/11

Culex, 21.12.11. 10:35

Gosp,Janković,mandatar slovenske vlade posjeduje 8.ooo.ooo,oo eura u dionicama Mercatorja.Trenutačna opstrukcija prodaje Mercatorja Agrokoru djelom je maslo gosp.Jankovića,jer mu je gospod Igor Lah "podmetnul" mušicu u uhu da može dobit više od 221 euro po dionici,koliko daje Todorić.Bankarski managment zna da je Todorić ponudio20% više od realne evropske ponude,i das ulazni novac tih količina može odmah podići reiting sl.banaka na nezabileženi stupanj u Evropi.(Eu ,financ. slom Grčke idrugih)Sve ostalo je folklor.Istovremeno,Agrokor bez Mercatora(drugih za sada nema) ulazi u zonu sumraka.


registracija
26/1/08

Rampa, 21.12.11. 10:49

Agrokor ulazi u zonu sumraka?
Neka ostane tamo zauvijek i dabogda nikad iz nje i ne izašao!!


registracija
19/1/11

sandoval, 21.12.11. 11:26

Ma odavno je on u pomrčini, kraj je godine, a on još nije isplatio kooperante.Na žalost, crna svakodnevnica većine onih koji imaju bilo kakovu vezu s Agrokorom(bilo zaposlenik,kooperant, dobavljač),bogatstvo stvoreno na dugu ne traje dugo ili "oteto-prokleto"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika