21.12.2011. / 11:12

Autor: Totalsport

Premiership: Bolton prepustio začelje Blackburnu

Gosti su uputili samo četiri udarca prema vratima Blackburna, od toga dva u okvir, međutim ta dva su bila dovoljna za dva pogotka i 4. pobjedu koja im je donijela bjeg sa začelja

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaOdigrane su prve dvije utakmice 17. kola Premiershipa. U derbiju začelja Bolton je na gostovanju svladao Blackburn 2-1 i pobjegao s dna ljestvice.

Nakon pet uzastopnih poraza Bolton je pronašao mušteriju, i to susjeda na ljestvici s kojim je sada zamijenio mjesta. Gosti su uputili samo četiri udarca prema vratima Blackburna, od toga dva u okvir, međutim ta dva su bila dovoljna za dva pogotka i 4. pobjedu koja im je donijela bjeg sa začelja. Naime, Mark Davies u 5. i Reo-Coker u 30. minuti bili su strijelci za Bolton za kojeg je od početka, pa sve do 81. minute zaigrao i Ivan Klasnić. Počasni pogodak za Blackburn postigao je Yakubu u 67. minuti. Bio je ovo treći poraz Blackburna u nizu i nalaze se u vrlo teškoj situaciji, a treba reći i da je ovo bila tek druga pobjeda Boltona u posljednjih 10 međusobnih dvoboja ova dva protivnika.

Wolverhampton i Norwich odigrali su vrlo otvorenu i atraktivnu utakmicu u kojoj su gledatelji vijdeli više od 30 udaraca na vrata obiju omčadi, te po dva gola na svakoj strani. Poveo je Norwich preko Surana u 12. minuti, a do poluvremena je stvari na početak vratio Ebans-Blake u 37. Nastavak je donio vrlo dobar potez menadžera gostiju Paula Lamberta koji je u 75. minuti na teren poslao Kanađanina Simeona Jacksona, a ovaj mu se samo minutu kasnije odužio pogotkom za novo vodstvo Norwicha. Ipak, Wolverhamptonu je bod donio Zubar 10-tak minuta prije kraja.

Svojim šestim, te drugim uzastpnim gostujućim (Everton) remijem svakako zadovoljniji mogu biti gosti koji drže poziciju u sredini Premiershipa, dok je Wolverhampton i dalje vrlo blizu opasne zone.

Premiership, 17. kolo:

Wolverhampton - Norwich 2-2 (Ebanks-Blake 37, Zubar 82 / Surman 12, Jackson 76)

Blackburn - Bolton (Yakubu 67 / M. Davies 5, Reo-Coker 30)

Redoslijed: 1. Manchester City 41 (-1), 2. Manchester United 39 (-1), 3. Tottenham 34 (-2), 4. Chelsea 32 (-1), 5. Arsenal 29 (-1)..., 9. Norwich 21..., 16. Wolverhamtpon 15..., 19. Bolton 12, 20. Blackburn 10.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika