21.12.2011. / 12:00

Autor: Hina , Nacional.hr

U Siriji u utorak ubijeno 111 civila

Sirijski opservatorij za ljudska prava u srijedu je objavio da je prethodnog dana počinjen "pokolj" u Kafrueidu gdje su sigurnosne snage usmrtile 111 civila, u selu smještenom u području Džabal al-Zauia, više od 330 km sjeverno od Damaska

ArhivaArhivaPristaše oporbe optužile su u srijedu sirijski režim da je počinio "pokolj" prethodnog dana na sjeveru zemlje gdje su sigurnosne snage usmrtile 111 civila kad su pokušali pobjeći iz sela.

Utorak je bio jedan od najsmrtonosnijih dana od početka pobune, polovicom ožujka, protiv režima predsjednika Bašara al-Asada, u čijoj represiji je poginulo više od 5000 osoba u devet mjeseci, prema procjeni UN-a.

Sirijski opservatorij za ljudska prava u srijedu je objavio da je prethodnog dana počinjen "pokolj" u Kafrueidu gdje su sigurnosne snage usmrtile 111 civila, u selu smještenom u području Džabal al-Zauia, više od 330 km sjeverno od Damaska.

Ta udruga sa sjedištem u Velikoj Britaniji objavila je u utorak da je "više desetaka civila" ondje okružila vojska.

Ti novi podaci povećavaju broj ubijenih civila u utorak u Siriji na 123, jer ih je 12 poginulo u pucnjavi snaga sigurnosti u Homsu.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika