22.12.2011. / 11:55

Autor: Nacional.hr

MUP se uključio

Okončavanje križarskog pohoda na 'piramidu'

Riječ je o radu arhitekta Branka Silađina, koji je postavljen 16. studenoga 1995. u Zagrebu povodom 900. obljetnice osnutka Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba

Photo: Davor Puklavec/PIXSELLPhoto: Davor Puklavec/PIXSELLKomunalne službe Grada Zagreba uklonile su raspelo koje je nepoznati počinitelj postavio na mramornu piramidu, statuu koja je među pukom i radikalnom desnicom poznata i kao 'masonska piramida'. Raspelo koje se nalazilo na vrhu piramide maknuto je nakon što je policija jučer došla na lice mjesta i potom o svemu izvijestila Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode.

Riječ je o radu arhitekta Branka Silađina, koji je postavljen 16. studenoga 1995. u Zagrebu povodom 900. obljetnice osnutka Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba. Silađin je otprije govorio da znamen u obliku piramide simbolizira težnju k savršenstvu, k neuhvatljivoj budućnosti te da se radi o znaku koji bi trebao biti čitljiv svima koji dolaze s Mosta slobode.

Pripadnici desničarskih i katoličkih udruga drže, međutim, kako je riječ o simbolu 'masonskog zla'. Tako je 'Pokret krunice za obraćenje i mir' organizirao prosvjed prilikom posljednjeg dolaska Pape Benedikta XVI. u Hrvatsku, tražeći od gradonačelnika Milana Bandića da 'masonski znak' ukloni i postavi spomenik papi.

Photo: Anto Magzan/PIXSELL Photo: Anto Magzan/PIXSELL

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika