22.12.2011. / 10:27

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Kostelić: Nismo očekivali da ćemo u ovoj fazi sezone biti tako visoko

- Sada mi samo preostaje moliti za zdravlje i nadati se dobrom skijanju u siječnju

Ivica Kostelić Ivica Kostelić Ivica Kostelić u srijedu je pobijedio u slalomskom natjecanju Svjetskog kupa skijaša u austrijskom Flachauu s najmanjim razmakom između trojice skijaša na postolju ove sezone.

Drugoplasirani je Šveđanin Andre Myhrer za njim zaostao samo sedam, a trećeplasirani Talijan Cristian Deville samo devet stotinki.

- Ne sjećam se kad se posljednji put dogodilo da su tako male razlike među prvom trojicom. Bila je to odlična utrka, posebno za gledatelje. Prije dva dana bio sam razočaran i tužan kako je završila utrka u Alta Badiji, bio sam samo 17 stotinki iza drugog mjesta, a završio sam peti. Jedan moj prijatelj jednom je rekao, kolo sreće se okreće, u jednom trenutku si gore a u jednom trenutku dolje. Mislim da sam danas imao i malo sreće - rekao je slavljenik nakon utrke nastavivši:

- Skijao sam dosta dobro i trudio sam se biti opušten u drugoj vožnji. Nisam previše napadao, samo sam želio tečno skijati.

- Sada mi samo preostaje moliti za zdravlje i nadati se dobrom skijanju u siječnju. Nismo, u svakom slučaju, očekivali da ćemo u ovoj fazi sezone biti tako visoko (peto mjesto ukupnog poretka Svjetskog kupa, op. a.) u plasmanu. Sada preskačem Bormio (spust 29. prosinca, op. a.), kao što sam to uvijek činio, i idem na gradsku utrku paralelnog slaloma u München. Treba mi nekoliko dana treninga prije no što krenem u siječanjski raspored, jer bit će jako naporno. Moram si obnoviti zalihe energije.

U Flachauu je Ivica došao do svog prvoga slalomskog kristalnog globusa 2002. godine. Baš je u tome austrijskom skijalištu obranio 51 bod prednosti pred Bodeom Millerom u posljednjoj slalomskoj utrci sezone.

- Ova je staza bila vrlo velikodušna prema meni i obitelji (Janica je na njoj ostvarila tri pobjede, op. a.). Prije današnje utrke Bode Miller i ja zaustavili smo se nakratko u razgovoru oko te naše borbe prije 10 godina. Bila je to nevjerojatna utrka, definitivno najuzbudljivija u mojoj karijeri.

Kao i uvijek, Ivica je i u Flachauu poslušao sestrin savjet:

- Uvijek idem k njoj po savjet, svaki put kad imam i najmanju sumnju. Ona ima fantastično puno iskustva i ja apsolutno vjerujem svakoj njezinoj procjeni.

Pohvalio je na kraju Hrvat Andrea Myhrera, švedskog skijaša koji ga je zamalo nadmašio u srijedu:

- Iznimno mi se sviđa način na koji skija ove sezone. Ne griješi i vrlo je stabilan. Bit će, vidim, jako težak suparnik.

Dodajmo kako je Ivica Kostelić u srijedu u noćnoj utrci Svjetskog kupa u slalomu, održanoj u austrijskom Flachauu, došao do 20. pobjede u karijeri i 13. u slalomu.

Skupio je 32-godišnji Hrvat, aktualni pobjednik Svjetskog kupa, od 25. studenog 2001. godine i premijerne pobjede u Aspenu jubilaran broj najviših mjesta na postolju, te se na vječnoj ljestvici skijaša s najviše pobjeda u Svjetskom kupu probio na 15. mjesto. Sada je samo pobjedu udaljen od Norvežanina Kjetila Andrea Aamodta na 14., odnosno tri od slavnoga švicarskog veleslalomaša Michaela von Grünigena, koji je sva 23 puta slavio u svojoj najjačoj disciplini.

Na prvom mjestu nedostižan se s 86 pobjeda čini legendarni Šveđanin Ingemar Stenmark.

Kad su u pitanju samo slalomske utrke, Kostelić dijeli peto mjesto na vječnoj ljestvici s Francuzom Jean-Noëlom Augertom i Austrijancem Marijem Mattom. Sva su trojica na 13 pobjeda, jednom manje od četvrtoplasiranog Austrijanca Benjamina Raicha, te tri manje od Austrijanca s luksemburškom putovnicom Marca Girardellija.

Vezane vijesti

Četiri pobjede za CRO jedra u Palmi

Četiri pobjede za CRO jedra u Palmi

Četiri pobjede upisali su u utorak hrvatski jedriličari na regati Svjetskog kupa u Palma de Mallorci. Tonči Stipanović bio je dva puta prvi u Laseru,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika