22.12.2011. / 12:54

Autor: Hina

Belgija paralizirana općim štrajkom zbog mirovinske reforme

Belgija je u četvrtak paralizirana općim štrajkom u javnom sektoru, izvješćuje AFP i pojašnjava da je razlog štrajka reforma mirovinskog sustava.

I željeznički promet je u prekiduI željeznički promet je u prekiduBelgija je u četvrtak paralizirana općim štrajkom u javnom sektoru, izvješćuje AFP i pojašnjava da je razlog štrajka reforma mirovinskog sustava.

Na poziv sindikata, štrajka cjelokupni javni sektor - uprava, bolnice, škole, zatvori, televizijski kanali. Željeznički promet je također stao, uključujući i međunarodne linije Eurostar i Thalys.

Štrajk je upriličen u trenutku kada se parlament mora očitovati o važnoj reformi mirovinskog sustava koju je pripremila koalicijska vlada pod vodstvom Elia Di Rupoa, iz redova socijalista. Frankofonac, Di Rupo je stupio na dužnost 6. prosinca, nakon 541 dana političke krize zbog nemogućnosti sastavljanja vlade.

Prema tom nacrtu zakona, zakoniti odlazak u mirovinu je 65 godina, a "prijevremena mirovina", vrlo česta u Belgiji, pomaknuta je za dvije godine i sada iznosi 62 godine. Mogućnost "predmirovine" bit će puno teže ostvariti.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika