13.11.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

GOSPODARSTVO

REBALANS PRORAČUNA: UŠTEĐENO POTROŠITI NA ZDRAVSTVO

REBALANS PRORAČUNA: UŠTEĐENO POTROŠITI NA ZDRAVSTVO

Rebalansom državnog proračuna za ovu godinu rashodi će se smanjiti za 628 milijuna kuna u odnosu na plan, ali sav ušteđen novac bit će potrošen na pokrivanje neplaniranih troškova u zdravstvu, izjavio je u srijedu ministar financija Mato Crkvenac u Hrvatskom saboru. Značajka predloženog rebalansa je smanjenje deficita. Predloženim rebalansom ostvarile bi se uštede u iznosu 1,16 milijardi kuna, ali bi se istodobno neki rashodi povećavali za 540 milijuna kuna. Uštede ostvarene rebalansom proračuna najviše su kod Ministarstva financija i iznose 629 milijuna kuna. Najveći dodatni predloženi rashodi odnose se na povećanje izdataka za plaće ministarstava prosvjete, znanosti, MUP-a, MORH-a, i to za 574,4 milijuna kuna.
Osvrnuvši se na veliki ukupan inozemni dug Hrvatske koji trenutno iznosi 13,2 milijarde dolara, od čega je dug države 5,8 milijardi dolara, Crkvenac je rekao da neke tranzicijske zemlje imaju i veći dug te dodao da devizne rezerve Hrvatske narodne banke pokrivaju 98 posto ino duga.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika