22.12.2011. / 16:18

Autor: Totalsport

Suarez čvrsto vjeruje da će sankcije biti poništene

Sankcije su urugvajskom reprezentativnom napadaču izrečene u utorak, više od dva mjeseca nakon odigrane utakmice između Liverpoola i Manchester Uniteda, nakon koje je Evra optužio Suareza za rasističke uvrede

Luis Suarez Luis Suarez Liverpoolov urugvajski napadač Luis Suarez kažnjen je s 8 utakmica suspenzije i 40.000 funti zbog rasnog vrijeđanja braniča Manchester Uniteda Patricea Evre. Suarezov agent i odvjetnik Alejandro Balbi najavio je ''totalnu žalbu'', tj. žalbu na obje kazne.

Sankcije su urugvajskom reprezentativnom napadaču izrečene u utorak, više od dva mjeseca nakon odigrane utakmice između Liverpoola i Manchester Uniteda, nakon koje je Evra optužio Suareza za rasističke uvrede. Odluku je donijela Nezavisna komisija Engleskog nogometnog saveza (FA), koja je od 14. do 20. prosinca provela istragu i saslušala sudionike spomenutog događaja na utakmici odigranoj 15. studenog na stadionu Anfield.

U Liverpoolu su odluku dočekali s nevjericom i čuđenjem ''da je naš igrač proglašen krivim na temelju izjava jednog čovjeka na terenu i nikoga drugog. Nitko, uključujući suigrače Patricea Evre, suce i službene osobe, nije čuo navodne rasističke uvrede''.

Najavili su u Liverpoolu i poduzimanje odgovarajućih koraka.

Alejandro Balbi, Suarezov agent i odvjetnik, najavio je kako će se Urugvajac žaliti na obje izrečene sankcije.

- Optužbe za rasizam protiv njega jednostavno nisu točne. Luis čvrsto vjeruje da ove oštre sankcije mogu biti poništene! Odluka FA-a jako ga je potresla, ali je sačuvao mirnoću zbog masivne podrške cijelog kluba, trenera, kapetana i ostalih suigrača - izjavio je Balbi.

Suarez do razrješenja žalbe ima pravo nastupa, te je zaigrao u srijedu u 17. prvenstvenom kolu. Liverpool je odigrao skromnih 0-0 na gostovanju kod Wigana. Nakon utakmice je menadžer Kenny Dalglish još jednom apostrofirao podršku koju klub iskazuje svom najboljem napadaču.

- Stojimo iza njega, uvijek smo stajali i tako će biti uvijek. Vidjelo se koliko ga ljudi podržavaju i po reakciji navijača i igrača. Ne sviđa mi se način na koji je ovaj slučaj bio medijski popraćen, i u kojoj mjeri. Pomoglo bi kada biste pisali istinu o ovoj priči - rekao je Dalhlish, valjda sugerirajući da nije tako.

Suarez se oglasio putem službene web-stranice. Zahvalio je navijačima na potpori i kratko se osvrnuo na Wigan.

- Dali smo sve od sebe, ali nismo mogli pobijediti. Zadnji dani su mi bili jako teški i svima vam se od srca zahvaljujem na podršci koju sam dobio od vas.

Uoči utakmice Suarezovi su suigrači Urugvajcu odlučili iskazati podršku odjenuvši na zagrijavanju majice s njegovim imenom i fotografijom. Nosio ju je i sam 24 godišnji napadač.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika