22.12.2011. / 16:38

Autor: Hina , Nacional.hr

NATO preuzeo 'dio' odgovornosti za pokolj Pakistanaca

"Istraga je pokazala da je učinjen niz pogrešaka s obje strane u koordiniraju akcija prije i tijekom operacije", priopćio je NATO

ArhivaArhivaPaljba snaga NATO-a koja je stajala života 24 pakistanska vojnika na granici s Afganistanom krajem studenoga posljedica je "niza grešaka" s obje strane, objavio je u četvrtak taj savez na temelju rezultata istrage.

"Istraga je pokazala da je učinjen niz pogrešaka s obje strane u koordiniraju akcija prije i tijekom operacije", priopćio je NATO.

Odnosi Islamabada i zapadnih zemalja na najnižoj su razini nakon zračnog udara ISAF-a u kojem su ubijena 24 pakistanska vojnika na pograničnoj nadzornoj točki 26. studenoga.

Međunarodne snage otvorile su vatru u situaciji "legitimne obrane" nakon što su poslužili kao meta "neidentificiranim snagama" za koje se prvotno nije mislilo da su pakistanski vojnici", istaknuto je u priopćenju NATO-a.

Na pakistanske se vojnike "nije namjerno pucalo", naglašava NATO. "Akcija naših snaga bila je legitimna", ističe se u priopćenju.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika