23.12.2011. / 13:22

Autor: Hina , Nacional.hr

Gorbačov: Stidim se zbog Putinovih izjava

"To je žalosno i sramotno. Stidim se, jer mi se činilo da postoji nekakva veza između mene i Putina. Zbog toga sam ga aktivno podupirao tijekom njegova dolaska na vlast" 2000., rekao je Gorbačov

Mihail GorbačovMihail GorbačovBivši sovjetski predsjednik Mihail Gorbačov u razgovoru za novine objavljenom u petak rekao je da se srami zbog izjava Vladimira Putina tijekom gostovanja u jednoj tv-emisiji, jer je njegova reakcija na prosvjede bez presedana, održane protiv premijerova režima, bila vrlo ironična.

U tv-emisiji u kojoj je gostovao 15. prosinca, nakon velikih prosvjeda oporbe, Putinov je cilj bio zavarati ljude, ocijenio je otac perestrojke u interviewu za Novaju Gazetu.

"To je žalosno i sramotno. Stidim se, jer mi se činilo da postoji nekakva veza između mene i Putina. Zbog toga sam ga aktivno podupirao tijekom njegova dolaska na vlast" 2000., rekao je Gorbačov.

U emisiji je Putin bio ironičan prema oporbi, usporedivši bijeli rubac, koji je postao simbol pokreta, s prezervativom, a potom je osudio pokušaje destabilizacije Rusije, koji su, kako je istaknuo, dirigirani iz inozemstva.

Premijer je oporbu usporedio s majmunima iz Kiplingove "Knjige o džungli".

Gorbačov, koji u subotu namjerava sudjelovati u novim velikim prosvjedima u Moskvi, oštro je kritizirao i predsjednika države Dmitrija Medvedeva, koji je odbio priznati postojanje teških prijevara tijekom održavanja parlamentarnih izbora 4. prosinca.

"Novinarima je rekao kako ni za čim ne žali te da nema nikakvih sumnji glede izbora. Mislim da je time Dmitrij Anatolijevič prekrižio" svoju političku budućnost, istaknuo je Gorbačov.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 23.12.11. 13:36

jedan je od velikana svjetske politike. Da je on ostao na vlasti, situacija u Rusiji, Europi a i u svijetu uvjeren sam bila bi puno bolja.


registracija
21/4/11

spBN, 23.12.11. 19:59

Ovaj politicki konvertit i grobar jedne drzave nema ni 000,1% podrske od strane ruskog naroda.


registracija
5/10/11

Dragi, 24.12.11. 02:34

Gorbačov treba da se stidi svojih postupaka, a kao nagradu za izdajstvo dobio je Nobelovu nagradu za mir.
Putin je demokratski čvrstorukaš, ali nije izdajnik, kao što su Gorbačov i Jelcin,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika