24.12.2011. / 20:44

Autor: Hina , Nacional.hr

Blanka Vlašić i Ivica Kostelić nedodirljivi

Blanki je to šesti trofej za najbolju sportašicu Hrvatske i uskoro bi mogla dostići Janicu Kostelić koja je osam puta bila najbolja, dok je Ivica slavio četvrti puta

Photo: Daniel Kasap/PIXSELLPhoto: Daniel Kasap/PIXSELLJedna od najboljih atletičarki svijeta Blanka Vlašić i aktualni pobjednik Svjetskog kupa u alpskom skijanju Ivica Kostelić drugu godinu uzastopce izabrani su za najbolje sportaše Hrvatske u izboru "Sportskih novosti".

Blanki je to šesti trofej za najbolju sportašicu Hrvatske i uskoro bi mogla dostići Janicu Kostelić koja je osam puta bila najbolja, dok je Ivica slavio četvrti puta.

"Iza mene je sezona dvojakih osjećaja. Nisam bila toliko zadovoljna s rezultatima, no bilo je pitanje hoću li uopće nastupiti na svjetskom prvenstvu, no sada su sve ozljede sanirane. U idućoj godini me očekuju olimpijske igre u Londonu na koje odlazim na vrhuncu karijere," kazala je Blanka koja je slavila ispred taekwondašice Ane Zaninović i legende hrvatskog samostrela Branke Pelegrin.

Ivica Kostelić je prošlu sezonu proglasio najboljom u karijeri, zahvalivši se cijeloj ekipi koja je stajala iza njegova uspjeha. "To je i njihova pobjeda," kazao je Ivica, te dodao: "Moje ambicije su velike i ove sezone. Sa zdravljem je sve OK, imam manjih problema s koljenom, no ne toliko da ne bi mogao raditi maksimalnim intenzitetom," poručio je Kostelić. Iza njega su se plasirali hrvatski nogometaš Luka Modrić, jedriličar Tonči Stipanović i boksač Hrvoje Sep.

Ekipom godine proglašene su hrvatske košarkašice koje su osvojile peto mjesto na europskom prvenstvu u Poljskoj, dok je momčad godine vaterpolska reprezentacija koja je na SP u Šangaju osvojila treće mjesto. Nagrada za "fair-play" pripala je mladom hrvatskom košarkašu Mariu Hezonji.

U 60. izdanju izbora Sportskih novosti sudjelovalo je gotovo 400 novinara iz 56 redakcija.

Vezane vijesti

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

Proizvođač sportske opreme Adidas objavio je novi reklamni spot u kojem je glavna zvijezda njegova dugogodišnja manekenka, najbolja hrvatska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika