27.12.2011. / 14:25

Autor: Hina

Gusari zarobili talijanski tanker ispred Omana

Talijanski tanker s 18 članova posade zarobili su gusari ispred obale sultanata Omana, priopćio je u utorak napuljski brodar.

Talijanski tanker oteli su gusariTalijanski tanker oteli su gusariTalijanski tanker s 18 članova posade zarobili su gusari ispred obale sultanata Omana, priopćio je u utorak napuljski brodar.

"Naš brod Enrico Ievoli je otet", ističe kompanija Marnavi u priopćenju objavljenom na svojoj internetskoj stranici. "Brod je napadnut u zoru", dodao je za agenciju France Presse brodar, Domenico Ievoli, navodeći da su među posadom "šestorica Talijana, petorica Ukrajinaca i sedmorica Indijaca".

Talijansko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je te informacije: "Ministarstvo je preko svog kriznog stožera u kontaktu s brodarom i talijanskom ratnom mornaricom", rekao je za AFP glasnogovornik upitan putem telefona.

U ožujku 2006. isti brod su napali gusari ispred jemenske obale, ali ih je u bijeg nagnala interventna jedinica talijanske mornarice koja je bila na tom području.

Na tom području su česti napadi somalijskih gusara na brodove.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika