27.12.2011. / 16:16

Autor: Hina

Talijanska agencija kaznila Apple s 900.000 eura

Talijanska agencija za suzbijanje monopola kaznila je američku informatičku tvrtku Apple zato što nije primjenjivala pravilo o dvogodišnjemu jamstvu na račun prodavača, priopćila je ta agencija u utorak.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaTalijanska agencija za suzbijanje monopola kaznila je američku informatičku tvrtku Apple zato što nije primjenjivala pravilo o dvogodišnjemu jamstvu na račun prodavača, priopćila je ta agencija u utorak.

Prodajna mjesta i internetske stranice Applea "nisu odgovarajuće obavijestile potrošače o njihovu pravu na besplatnu dvogodišnju tehničku potporu kako je predviđeno zakonom o potrošačima", priopćila je Agencija za nadzor konkurencije i tržišta (AGCM).

Informacije koje je objavljivao Apple "poticale su potrošače da uz nadoplatu potpišu dodatni ugovor koji dijelom pokriva po zakonu besplatno jamstvo", ističe agencija koja je naredila Appleu da njezinu odluku objavi na svojoj internetskoj stranici.

Apple mora "prekinuti s takvom nepoštenom poslovnom praksom na trošak potrošača" i obavijestiti AGCM o provedbi njegove odluke.

Apple u roku od 90 dana mora promijeniti uvjete prodaje svojeg jamstva pod nazivom "Apple Care Protection Plan" umetanjem informacija o dvogodišnjemu osnovnom, besplatnom jamstvu.

Vezane vijesti

Rodman osuđen na društevno koristan rad

Rodman osuđen na društevno koristan rad

Bivša košarkaška zvijezda Dennis Rodman kažnjen je sa 104 sati društveno korisnog rada zbog neplaćanja alimentacije, objavio je sud Orange Countyja.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika