27.12.2011. / 17:42

Autor: Hina

Kao što je i najavio

Josipović zatražio ocjenu ustavnosti zakona o ništetnosti

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je Ustavnom sudu Republike Hrvatske zahtjev za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske Zakona o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije, izvijestio je danas Ured predsjednika Republike Hrvatske.

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je Ustavnom sudu Republike Hrvatske zahtjev za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske Zakona o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije, izvijestio je danas Ured predsjednika Republike Hrvatske.

U Zahtjevu se ističe kako Zakon narušava ustavno pravo branitelja iz Domovinskog rata na obranu u mogućem kaznenom postupku zbog ratnih zločina, da ih izlaže pravnoj nesigurnosti i da im uskraćuje mogućnost da u suradnji s nadležnim tijelima Republike Srbije otklone neosnovane optužbe.

Uz to, s obzirom da je riječ o organskom zakonu, predsjednik Republike Hrvatske smatra da Hrvatski sabor Zakon nije donio Ustavom propisanom većinom.

U Zahtjevu se ističe i to da je njime protivno Ustavu dana ovlast ministru pravosuđa da odlučuje hoće li se ili neće provesti neka od radnji iz nadležnosti redovnih sudova, te da je Zakon u suprotnosti s ustavnim odredbama o odnosu međunarodnih ugovora i domaćih zakona, stoji na kraju priopćenja.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
21/2/11

skyway, 27.12.11. 18:37

Taj zakon je (bio) dvolicnost & shlamperaj bivse vlasti koja je i inace branitelje na krivi nacin koristila u svoje prljave svrhe.
Svidja mi se sugestija Ive Josipovica, pa neka Ustavni sud procjeni opa ili tropa, a sve drugo dotle je dakle samo podvala i steta nanesena istinskim braniteljima.


registracija
28/4/10

Zvonko, 27.12.11. 18:51

Očito da branitelji poput Petra Janjića Tromblona, Dinka Maslova, Tihomira Purde ili kao Dr. Vesna Bosanac moraju imati povjerenja u prosudbe Ive Josipovića pa prihvatiti činjenicu da i u Beogradu postoji nezavisno sudstvo i pošteni suci pred koje s hrpom love, odvjetnikom i strpljenjem slobodno mogu izaći i dokazati svoju nevinost.

Ovi ljudi definitivno nemaju nikakove zasluge u stvaranju države, kao primjerice Boljkovac ili Perković, inače bi se Josipović založio za njihova prava. Oni su statistika. 93. godine pisati za beogradski pravni časopis kolumne na ekavici može samo emocionalno kastrirana ili moralno izopačena osoba. Takav danas tjera branitelje po drugi put Srbinu pred nišan i nož, istovremeno im govoreći da je to u njihovom interesu!

Ipak je to samo obično proceduralno pitanje i da sad jadni pravosudni proces i suradnja u "regionu" ne bi trpjela svi optuženi branitelji koji su imali imalo muda braniti svoj grad, ulicu i dvorište najbolje da to i objasne. Predlažem Mesićevu taktiku! Beogradskim sucima trebaju jednostavno reći: "Pa vi ste sve skupa krivo shvatili. Nije...."

Nagradno pitanje! Čija je neovisnost više iziritirala Ivu Josipovića? Neovisnost Hrvatske ili Kosova!


registracija
5/3/10

starimudrac, 27.12.11. 21:25

zvonko, tvoj HDZ je izgubio. između ostalog, i zbog šeksove nišštetnosti. a strahovito je štetan. ili misliš da su u londonu uhapsili ejupa ganića na uhidbeni nalog srbije zato što je bosanac, a hrvata ne bi?


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 27.12.11. 21:46

eto IVE ko da nemamo vecih problema od tih gluposti recimo registar ---PARTIZANA:::::


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 27.12.11. 21:49

predlazem IVI da objavi Registar ---PARTIZANA.....pa da Narod vidi tko nas je laga 67 godina...


registracija
24/7/11

mrvek, 27.12.11. 22:03

@jebokomunjare
jel to tvoj nick znači da jebeš sve svoje iz KRADEZEA jer su oni uglavnom svi iz SKJ?
Treba objaviti registar branitelja jer ja kao vukovarski branitelj ne želim biti u istom košu kao i mnogi koji su sjedili doma dok smo mi ginuli. SJEBATI KRADEZE DO KRAJA!

jebokominjare ti jedi govna i idi nanašaj te crne torbe malo. Vježbaj ako se ikad vratite na vlast.


registracija
24/7/11

mrvek, 27.12.11. 22:09

@jebokomunjare
Taj IVO o kojem ti pišeš je gospodin čovjek i pravi političar za razliku od tvog IVE koji je pokrao milijune i uništio hrvatsku. Iako nisam glasao za gosp Josipovića znam sigurno da ću drugi put glasati.


registracija
24/7/11

mrvek, 27.12.11. 22:11

@zvončica
A što je tebe više iziritiralo? Katastrofalni gubitak na izborima ili audio zapis razgovora tvog omiljenog krivoustog glupog lopova i Gnojka Cucka sa Jastrebom???


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 27.12.11. 23:47

a zasto se svi u Hrvatskoj boje objavit i Registar ---Partizana--sta tu ima lose...


registracija
12/12/10

Klarens, 28.12.11. 04:18

Onak usput
..................................
Imaju braniteljske organizacije
..................................
Zadriglih mudraca na pretek
..................................
Beru lovu sve ove godine
........................................
Mogli su prekochit kojeg janjca i
.........................................
Sredit to odavna
.........................................
Ali tko che ih zamijenit u zhvakanju ????


registracija
14/11/07

laufer, 28.12.11. 09:32

Svakom pametnom je jasno da je taj zakon štetan prvenstveno za optužene, jer po njemu nemaju priliku za obranu - što znači da ne smiju promoliti nos izvan Hrvatske.

Zvonko naravno živi u svom malom autističnom svijetu u kojemu je jedino važno da neki hadezejski "Tuđman" donese neku "rezoluciju" i to automatski postaje za Zvonka & Co dogma i jedina istina.

Jedini je problem što izvan granica Hrvatske nitko ne zarezuje takve besmislene mudrolije i "zakone".


registracija
11/1/10

fluid, 28.12.11. 11:32

Predsjednice,gradjanima ste obecali ciniti sve sto je u Vasoj moci a da bi se pokusale ispraviti nepravde koje su nanesene gradjanima HRvatske.To podrazumjeva Vase zalaganje za promjenom svih losih i kriminalnih postojecih zakona u Hrvatskoj.Najgori su zakoni o privatizaciji a ovaj o nistetnosti samo je jedan od glupljih.Nikako i najopasnijih.I nista gospodine Predsjednice,jos se ne dogadja sa tim zakonima !?Gdje su Vase intervencije i pritisci na vlast da se to ispravlja?Ne vidim Vase vece angaziranje na odrzanju obecanja!Osobno bih,u svojoj nemoci,podnio ostavku ako bih bio onemogucen da provedem obecano narodu!Zbog samoga sebe i osobnog digniteta!Ispada da ste licemjerni i lazljivac! Ili sam ja nesto pobrkao sa istinama ?Vjerujem da Vi itekako dobro znate odgovor na ovu temu !Dakle,ili djelujte ili ostanite dosljedni svojoj filozofiji.Nemoze Vam nitko nista,no pitanje je kako se samosvjesne osobe mogu nositi same sa sobom.Onako kada se u tami svoje spavace sobe,zatvorenih ociju zapitaju tko su,sto su i kuda idu !?Jesu li zaista ono sto prodaju javnosti(moralni)ili su samo demagozi sa lijepim licem i profinjenom retorikom !?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika