28.12.2011. / 12:31

Autor: Hina

Nastavljeno suđenje Hosniju Mubaraku

Suđenje svrgnutom egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku, optuženom za ubojstva prosvjednika i zloporabu ovlasti, nastavljeno je u srijedu u Kairu nakon gotovo dvomjesečne odgode zbog zahtjeva odvjetnika za novim sudskim vijećem.

Hosni MubarakHosni MubarakSuđenje svrgnutom egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku, optuženom za ubojstva prosvjednika i zloporabu ovlasti, nastavljeno je u srijedu u Kairu nakon gotovo dvomjesečne odgode zbog zahtjeva odvjetnika za novim sudskim vijećem.

Mubarak, dvojica njegovih sinova, bivši ministar unutarnjih poslova i visoki policijski dužnosnici optuženi su za ubojstva 850 prosvjednika tijekom 18-dnevne pobune u veljači te korupciju tijekom 30-godišnjeg režima.

Mubarak, koji je u zatvorskoj bolnici zbog srčanih tegoba, dovezen je u sudnicu na bolničkim kolicima, opkoljen policajcima i skrivajući rukom lice. Prethodna sudska ročišta bila su obilježena sukobima Mubarakovih pristaša i protivnika pred zgradom sudnice u Kairu, no u srijedu su takve scene izostale.

Suđenje egipatskom predsjedniku uzdrmalo je arapske zemlje kojima su vladali autokrati i činili se dotad gotovo nedodirljivima. Odvjetnici obitelji ubijenih prosvjednika tražili su novo sudsko vijeće, što je razlog odgode, no sud je na kraju odbacio njihov zahtjev.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika