28.12.2011. / 15:00

Autor: Dora Juras

Najbolje odjevene u 2011. godini

Osam najbolje odjevenih poznatih dama u godini na izmaku, po izboru Extre, očekivano su modne urednice, modeli te glumice

Miroslava DumaMiroslava DumaProtekla, 2011. godina donjela je mnogo u životima ovih mladih dama. Neke su postale majke, neke doživjele veliki uzlet u karijeri, a neke se tek probile na hollywoodsku scenu. No jedno im je zajedničko, sve ove djevojake modu imaju u malom prstu!

Osam najbolje odjevenih poznatih dama u godini na izmaku, po izboru Extre, očekivano su modne urednice, modeli te glumice. Upravo je jedna glumica najveće modno prošlogodišnje iznenađenje. Riječ je o nekada vrlo korpulentnoj Jennifer Hudson koja se zahvaljujući cijelom timu trenera, liječnika i nutricionista, a ponajviše samoj sebi i svom čvrstom karakteru koji ju je držao podalje od loših namirnica pretvorila u prelijepu mladu damu zamamnih oblina, te danas izgleda kao mlađa verzija sebe. Miljenicu američke javnosti koja je popularnost stekla ulogom u filmu "Dreamgirls" za koju je dobila i Oskara uglavnom možemo vidjeti u vrlo ženstvenim haljinama svih duljina uz koje obavezno kombinira visoke potpetice. Iako ne ekperimentira previše s uzorcima, bojama i krojevima, Jennifer uvijek izgleda seksepilno i profinjeno. Ipak, njezin najveći adut definitivno je zarazan osmijeh i pozitivna energija kojom doslovno - pršti.

Još se jedna mlada glumica progurla na sam vrh liste najbolje odjevenih zvijezda. Riječ je o 21-godišnjoj Emmi Watson koju je proslavila uloga u planetarno popularnoj seriji filmova o malenom čarobnjaku Harryju Potteru. Ova Burberryjeva djevojka jedna je od najmlađih trendseterica koja svojim stilskim odabirima nimalo ne zaostaje za mnogo starijim kolegicama. Definitivno njezin najbolji modni moment bio je skraćivanje njezine duge kose na dječački pixie zbog kojeg je zaslužila prefiks - modna ikona. U svakodnevnom životu Emmu možemo vidjeti u jednostavnim, mladenačkim izdanjima dok se za pojavljivanje na crvenom tepihu itekako potrudi. Bajkovite haljine posute škjokicama i hrabri krojevi njezin su najčešći izbor, a osim Burberryja, čije je i jedno od zaštitnih lica, preferira Protenzu Schouler, Christophera Kanea i Jasona Wua. Njezin status modne ikone opravdava i to što ju je jedan od najvećih dizajnera i fotografa današnjice Karl Lagerfeld osobno fotografirao za editorijal francuskog "Crasha" odjevenu u časnu sestru.

Top model kojeg je javnost pobliže upoznala u glumačkom izletu u filmu "Transformers" u Miranda KerrMiranda Kerrkojem je naslijedila Megan Fox, Rosie Huntington Whiteley gotovo svakodnevno oduševljava modne kritičare svojim modnim odabirima. Bilo da ide u šetnju, shopping, na trening ili luksuzan event, Rosie - ne griješi. Viktorijevom anđelu iznimno visokog i vitkog stasa s dugom kosom boje meda i prirodno punim usnama malo što ne stoji. Omiljeni su joj jednostavni komadi odjeće i pastelne boje te vječna crna. Kao i većina modela obožava kožne hlače uz koje kombinira meke veste, ležerne košulje i detalje od krzna. Gotovo svaku svoju kombinaciju upotpuni trendovskim šeširom, od kratkog, muškog modela do mekog damskog s velikim obodom. Kad su svečane kreacije u pitanju vijerna je klasici i raskošnim toaletama pročišćenih krojeva koje joj stoje kao salivene.

Mirandu Kerr ne treba posebno predstavljati. Ona je jedna od najboljih modela današnjice koja je već puno desetljeće pri samom vrhu modne scene. Također Viktorijev anđeo oduševljava nas svojom mladenačkom elegancijom. Iako se odjeva pomalo ziheraški, savršeno zna procijeniti kako se odjenuti za svaku priliku. Najčešće ju možemo vidjeti u kožnim hlačama, bijelim košuljama i kožnoj jakni. Obožava i stroge sakoe i kapute u jarkim bojama te retro haljine koje krojem podsjećaju na one koje su se nosile 20-tih godina prošlog stoljeća. Ovaj model i supruga glumca Orlanda Blooma definitivno je, uz svoje anđeoske kolegice, jedna od najatraktivnijih mladih majki na svijetu.

Australsku manekenku, glumicu i modela, Isabel Lucas koja se također pojavljuje u posljednjem nastavku "Transformersa", slobodno možemo nazvati hippy princezom. Bijela haljina njezin je bazni komad odjeće kojeg upotpunjuje zanimljivim detaljima. Obožava cvjetni uzorak i trake u svojoj dugoj, naoko nemarno raspuštenoj kosi koju često boji u razne nijanse plave, od najsjetlijih do kestenjastih. Modne urednice prestižnih modnih magazina definitivno su predvodnice kada je o dobrom stilu riječ. One znaju kako spojiti spojivo s nespojivim i kako potpuno bazičan komad odjeće učiniti glamuroznim.

Jedna od njih je i najveća ruska trendseterica, modna urednica ruskog Harper's Bazaara - Miroslava Duma. Njezin stil je neodoljiv i toliko maštovit. Voli ženstvene haljine i retro suknje koje često pronalazi u second hand trgovinama uz koje kombinira skuposcjene dizajnerske torbe i cipele. Iako na prvu izgleda kao sasvim obična djevojka iz susjedstva, ona naprosto ima ono nešto! Modni blogeri ju obožavaju i koriste svaku situaciju da fotografiraju njezin uvijek fantastičan styling. Kako bi im skratila muke, Miroslava je u sklopu ruskog internetskog portala "Buro 247" pokrenula odvojenu rubriku "Look of the Day" u kojoj svakodnevno postavlja fotografije odjeće koju je odabrala za taj dan.

Huntington Whiteley RosieHuntington Whiteley RosieAustralska ambasadorica mode u svijetu, urednica tamošnjeg izdanja Harper's Bazaara, Christina Centenera plijeni pažnju svojim modnim izričajem čim izađe iz kuće. Karijeru je započela u marketingu Harper's Bazaara iz kojeg je ubrzo presla u Cosmopolitan gdje se okušala kao stilistica. No sudbina ju je ubzo ponovno vratila u Harper's Bazaar koji ju je postavio na prestižno mjesto urednice mode. Iako često reciklira odjeću, što se inače na modnoj sceni smatra gotovo smrtnim grijehom, nikada se ne ponavlja. Iako obožava krzno, kožu i zakovice te Balmain statement jakne, najviše pažnje posvećuje cipelama. Jednom prilikom je i priznala da prvo odabere cipele, pa onda tek gradi styling. Njezine cipele su uvijek drugačije i posebne, izrađene od svih boja i materijala i savršeno karakteriziraju Christinin karakter koji je upravo takav - drugačiji. Naime, osim što radi kao modna urednica, članica je grupe "Chicks on Decks" koja okuplja uvažene žene iz glazbene, PR, modne i beauty industrije, u kojoj radi kao DJ.

Mimimalizam, pročišćene linije i fini materijali zaštitni su znak modne urednice L'umo Voguea, Giovanne Battaglie. Njezin je stil potpuno nepredvidiv, iako postoje neke konstante poput ubojitih štikli i pastelnih boja. No, ne libi se odjenuti ni mnogo smjelije kobinacije. Tako se, primjerice, nedavno nedavno na godišnjem sajmu suvremene umjetnosti u Miamiju, "Art Basel Miami Beach", pojavila u nude bodiju presvučenom prozirnom tkaninom ukrašenom blještavim ljubičastim ornamentima iz Givenchyjeve resort kolekcije za 2012. Njezin se stil, kao i u ostalom, stil svih navedenih, najbolje odjevenih dama prošle godine, najjednostavnije može nazvati - elegancija s pomakom.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika