28.12.2011. / 17:13

Autor: Hina

Nakon 14 mjeseci postignut dogovor o uspostavi vlasti u BiH

Predsjednici šest najvećih parlamentarnih stranaka u Bosni i Hercegovini u srijedu su postigli dogovor o uspostavi nove vlasti u toj zemlji.

Sulejman Tihić, Milorad Dodik i Dragan ČovićSulejman Tihić, Milorad Dodik i Dragan ČovićPredsjednici šest najvećih parlamentarnih stranaka u Bosni i Hercegovini u srijedu su postigli dogovor o uspostavi nove vlasti u toj zemlji.

Nakon sastanka koji je trajao nešto duže od tri sata novinarima je potvrđeno kako je dogovorena raspodjela ministarskih mjesta, o čemu je bezuspješno pregovarano još od općih izbora u listopadu 2010. godine

Novo vijeće ministara činile bi Socijaldemokratska partija BiH (SDP), Stranka demokratske akcije (SDA), HDZ BiH, HDZ 1990, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Srpska demokratska stranka (SDS).

Prema prvim dostupnim informacijama kandidat kojega predloži HDZ BiH bit će novi predsjedatelj Vijeća ministara, a SDP-u će pripasti mjesto ministra vanjskih poslova za kou su bile zainteresirane i stranke iz Republike Srpske.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 28.12.11. 18:18

He, he, he! Jesu li uspostavili vlast! Uspostavljaju vlast a mole Boga da ju ne uspostave!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika