29.12.2011. / 09:14

Autor: Hina , Nacional.hr

Chavez poručio:

"SAD izaziva rak latinoameričkim čelnicima"

"Ne bi bilo ništa čudno da su izumili tehnologiju za izazivanje raka a da nitko za to nije znao!", istaknuo je Chavez govoreći o Sjedinjenim Državama koje su često na meti njegove kritike, a ponekad i verbalnih ispada

ArhivaArhivaVenezuelski predsjednik Hugo Chavez izrazio je u srijedu sumnju u postojanje američke "tehnologije" za "izazivanje raka", dan nakon informacije da argentinska predsjednica Cristina Kirchner boluje od te bolesti, kao i više njezinih kolega na kontinentu.

"Ne bi bilo ništa čudno da su izumili tehnologiju za izazivanje raka a da nitko za to nije znao!", istaknuo je Chavez govoreći o Sjedinjenim Državama koje su često na meti njegove kritike, a ponekad i verbalnih ispada.

Chavez koji tvrdi da se oporavio od tumora u području zdjelice koji mu je odstranjen u lipnju, rekao je da ne želi "iznositi preuranjene optužbe", ali je istaknuo da je riječ o "neobičnom" nizu rakova čije su žrtve južnoamerički predsjednici i bivši predsjednici od 2009.

Argentinska predsjednica je u utorak tako postala peti predsjednik ili bivši predsjednik neke južnoameričke države koji je zadnjih godina obolio od raka, nakon Brazilaca Luiza Inacia Lule da Silve i Dilme Roussef, Paragvajca Fernanda Luga i Venezuelca Huga Chaveza.

Taj crni niz je "jako teško protumačiti", dodao je čelnik latinoameričke radikalne ljevice u govoru koji su prenosili državni mediji. "To je čudno, jako čudno", istaknuo je, dodavši da će se tajna te bolesti možda "otkriti za 50 godina".

Argentinsko predsjedništvo priopćilo je u utorak navečer da Cristina Kirchner boluje od raka štitne žlijezde koji joj je dijagnosticiran 22. prosinca na redovnoj kontroli. Kirchner se treba operirati već 4. siječnja.

Vezane vijesti

WHO: Ispušni plinovi dizelskih motora izazivaju rak

WHO: Ispušni plinovi dizelskih motora izazivaju rak

Ispušni plinovi dizelskih motora mogu kod ljudi izazvati rak i spadaju u istu potencijalno smrtonosnu kategoriju kao azbest, arsen i iperit, objavila… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 29.12.11. 09:50

Greška.
Čovjeku je očito odstranjen - mozak.


registracija
27/8/10

ciglanailovac, 29.12.11. 10:07

ovaj Chavez je potpuno u pravu,jer to su jako rjetke bolesti,posebno tako ucestale kod nekih politicara,ali kauboji su kauboji,i od njih se svasta moze ocekivati.....


registracija
24/3/10

bagsy, 29.12.11. 12:56

Pa postoje metode prenosa stanica tumora rukovanjem,to je poznata stvar.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika