29.12.2011. / 09:53

Autor: Nacional.hr

Imenovanja bez javnosti

Vlada će bez prisustva medija imenovati zamjenike, te dio pomoćnika ministara, kao i vršitelje dužnosti predstojnika Ureda Vlade RH. Zasad sporedno pitanje je koliko će nova Vlada u budućnosti prakticirati običaj zatvorenih dijelova sjednica, budući da je takvo ponašanje prethodnih administracija nerijetko nailazilo na oštre kritike iz nevladinog sektora

Nova Vlada održat će danas u 10 sati prvu sjednicu. Na otvorenom dijelu predviđeno je donošenje Uredbe o načelima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave, te Poslovnik o radu Vlade, dok će na zatvorenom dijelu sjednice Milanovićev kabinet odlučivati o raspodjeli 'fotelja' po ministarstvima. Preciznije, Vlada će bez prisustva medija imenovati zamjenike, te dio pomoćnika ministara, kao i vršitelje dužnosti predstojnika Ureda Vlade RH.

Također, na sjednici će biti riječi i o izvješću o pripremama za referendum o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji te prijedlog odluke o obvezi rada ureda državne uprave radi provedbe državnog referenduma.

Peta točka dnevnog reda bit će uredba o izmjeni i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti a diskutirat će se i o prijedlogu uredbe o dopuni Zakona o Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga. Ministri će raspravljati i o prijedlogu uredbe o dopuni Zakona o plaćama sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika te prijedlogu uredbe o izmjenama Ovršnog zakona.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika