29.12.2011. / 10:57

Autor: Totalsport

Old Firm: Celticu pobjeda i prvo mjesto

Gol odluke u 52. je minuti utakmice zabio 24-godišnji velški veznjak Celtica Joseph Ledley, koji u skoku nakon kornera nadvisio Kirka Broadfoota i riješio pitanje pobjednika

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPočetkom studenog Glasgow Rangersi imali su 15 bodova prednosti na ljestvici pred najvećim rivalima, nogometašima Celtica. Krajem prosinca zaostaju za njima dva boda.

Drugi su prvenstveni poraz u nizu nogometaši trostrukoga uzastopnog škotskog prvaka doživjeli u Old Firmu koji je u srijedu igran na Celtic Parku u sklopu 21. premierligaškog kola. Slavila je domaća momčad minimalnu, 1-0 pobjedu.

Gol odluke u 52. je minuti utakmice zabio 24-godišnji velški veznjak Celtica Joseph Ledley, koji u skoku nakon kornera nadvisio Kirka Broadfoota i riješio pitanje pobjednika.

U ravnopravnom su dvoboju nogometaši Neila Lennona bili za nijansu bolja i opasnija momčad, te su zasluženo došli do pobjede. Najbliže su pogotku igrači Allyja McCoista bili u sedmoj minuti dvoboja, kad je domaći golman Fraser Forster krajnjim naporom obranio udarac glavom Leeja Wallacea. Ostalo je dvojbeno je li lopta možda prešla gol-liniju.

U napadu gostujućeg sastava hrvatski se reprezentativac Nikica Jelavić silno trudio. Kvalitetnu podršku suigrača, po običaju, nije imao, dok sam nije upijevao stvoriti višak i ugroziti domaću obranu. Odigrao je svih 90 minuta.

Osvetili su se ovom pobjedom Celticovi nogometaši Rangersima za 4-2 poraz u prvome ovosezonskom Old Firmu. Na prvom će mjestu Novu godinu dočekati osmi put u devet posljednjih sezona.

Škotski premiership, 21. kolo:

Aberdeen - Hearts 0-0

Celtic - Rangers 1-0 (Ledley 53)

St. Mirren - Dundee United 2-2

Hibernian - Inverness 1-1

St. Johnstone - Kilmarnock 2-0

Redoslijed: 1. Celtic 50, 2. Rangers 48, 3. Motherwell 34 (-2), 4. St. Johnstone 32...

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika