29.12.2011. / 14:28

Autor: Hina

Bandić: Moguća je korekcija plaća u gradskoj upravi

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je najavio mogućnost korekcije plaća u gradskoj upravi ukoliko se proračunski prihodi za 2012. ne budu ostvarivali prema očekivanjima.

Milan BandićMilan BandićZagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je najavio mogućnost korekcije plaća u gradskoj upravi ukoliko se proračunski prihodi za 2012. ne budu ostvarivali prema očekivanjima.

"Iz mjeseca u mjesec pratit ćemo izvršenje proračuna i nećemo moći izdvojiti ni kune ni lipe više od onoga što prihodujemo", kazao je Bandić na konferenciji za novinare o Adventu u Zagrebu u Gradskoj upravi.

Bandić je podsjetio da je proračun za 2012. manji 130 milijuna kuna nego ovogodišnji poručivši da će se svi morati "staviti u Prokrustov krevet".

"Ako se pokaže da se proračun slabije puni, uslijedit će ozbiljni i nepopularni razgovori sa sindikatima oko plaća. Nema nam druge. Treba uozbiljiti stvar i trošiti koliko ima novca", naveo je Bandić i dodao da će se, bude li potrebno, morati uskladiti sve plaće, troškovi i kolektivni ugovor zaposlenika u gradskoj upravi jer, dodao je, u krizno i recesijsko vrijeme svi moraju biti odgovorni.

Na pitanje novinara hoće li biti smanjenja plaća u Zagrebačkom holdingu, Bandić je naveo kako to pitanje treba postaviti skupštini i nadzornom odboru Holdinga koji su odgovorni za poslovanje i nadziru njegov rad.

Dodao je kako još nije dobio prijedlog iz Holdinga o povećanju komunalnih usluga pa se o tome ne može ni očitovati.

Gradonačelnik je rekao i da u 2012. očekuje bolju suradnju sa zagrebačkom Gradskom skupštinom. To će moći provjeriti već na prvoj skupštinskoj sjednici u slijedećoj godini na koju će, kako je najavio, uputiti između 15 i 20 projekata i tražiti koncenzus oko toga.

"Proračun za 2012. je zbroj želja i planova, no moramo ga popuniti, a to ovisi o kvaliteti projekata, ali i dobroj suradnji Gradske skupštine i Gradske uprave", zaključio je Bandić.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

registracija
27/11/11

Culex, 29.12.11. 15:28

Ako gosp.Mile Bandić prođe slijedeće lokalne izbore,biti će to posve drugi čovjek!Vidite kako su ovi, parlamantarni izbori dobro djelovali na njega! Za razliku od predsjedničkih( poslije kojih nije znao kam bi sa 500.000 glasova ) od ovih ima evidentnih pomaka u glavi našeg gradonačelnika!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika