30.12.2011. / 10:37

Autor: Totalsport

NHL: Jagr i Talbot presudili Pittsburghu

Daniel Sedin zabio je dva pogotka, a njegov brat blizanac Henrik dodao je jedan uz dvije asistencije, u pobjedi Vancouvera u gostima kod Anaheima s 5-2

Jaromir Jagr Jaromir Jagr Philadelphia Flyersi slavili su u Pittsburghu kod Penguinsa s 4-2 u četvrtak u ogledu velikih rivala. Po jedan pogodak za Philadelphiju postigli su Jaromir Jagr i Max Talbot.

U pitanju su hojejaši koji su tijekom svojih karijera osvajali Stanley Cup s Pittsburghom. Češki 39-godišnji veteran Jagr osvojio je dva uzastopna naslova u NHL ligi s Pittsburghom još 1991. i 1992. godine, dok je 27-godišnji Kanađanin Max Talbot slavio Stanley Cup s Penguinsima 2009. godine. I Jagr i Talbot su minulog ljeta pojačali Philadelphiju, navijačima Pittsburgha omraženi klub.

Pittsburgh je ovim porazom prekinuo seriju od četiri uzastopne pobjede.

S posrtanjima nastavljaju Montreal Canadiensi. Na svom ledu svladala ih je Tampa Bay s 4-3, iako su Canadiensi vodili s 3-1. Izgubili su šestu od zadnjih sedam utakmica. Dobili su samo četiri od zadnjih 16 utakmica.

Seriju od osam uzastopnih poraza prekinula je momčad Minnesote, koja je kao domaćin svladala Edmonton s 4-3. Prije osam spomenutih poraza u nizu, Minnesota je imala sedam uzastopnih pobjeda. Na ljestvici Zapadne konferencije zaostaje za samo dva boda za vodećim dvojcem, Chicagom i Vancouverom. Edmonton Oilersi su upisali šesti poraz u zadnjih sedam utakmica.

Momčad Columbusa slavila je kod Dallasa s 4-1, čime je stigla do četvrte gostujuće pobjede ove sezone, ali prve u 60 minuta igre.

Winnipeg i Los Angeles odigrali su utakmicu bez i jednog pogotka u osnovnih 60 minuta igre, a onda je Evander Kane zabio nakon 69 sekundi igre u produžetku za pobjedu Winnipega 1-0.

Colorado je pred svojim navijačima svladao Phoenix s 3-2, čime je upisao osmu pobjedu u devetom domaćem nastupu u prosincu.

Daniel Sedin zabio je dva pogotka, a njegov brat blizanac Henrik dodao je jedan uz dvije asistencije, u pobjedi Vancouvera u gostima kod Anaheima s 5-2.

NHL liga, četvrtak:

Carolina - Toronto 4-3 (produžetak)

New York Islanders - Calgary 3-1

Pitsburgh - Philadelphia 2-4

Tampa Bay - Montreal 4-3

Minnesota - Edmonton 4-3

Winnipeg - Los Angeles 1-0 (produžetak)

Dallas - Columbus 1-4

Colorado - Phoenix 3-2

Anaheim - Vancouver 2-5

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika