30.12.2011. / 15:03

Autor: Nacional.hr

Bajs:

Pankretić ključan za debakl HSS-a

Naglasio je kako teški poraz na prošlim parlamentarnim izborima ima više uzroka, no ključni je izbjegavanje odgovornosti prema biračima to jest odlazak Božidara Pankretića iz Ministarstva poljoprivrede

Damir Bajs (desno)Damir Bajs (desno)Bivši ministar turizma Damir Bajs biti će kandidat za predsjednika Hrvatske seljačke stranke.

Potvrđeno je to danas na tiskovnoj konferenciji županijske organizacije HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije u Bjelovaru. Jedini protukandidat mu je zasad Branko Hrg, gradonačelnik Križevaca, no sve će se saznati 9. siječnja kad istječe rok za prijavu kandidatura za skupštinu stranke 28. siječnja.

Miroslav Čačija, potpredsjednik županijskog HSS-a, naglasio je kako HSS bjelovarske županije već 16 godina ostvaruje najbolje rezultate u državi, kako na parlamentarnim tako i na lokalnim izborima. Nastavio je kako prijedlog organizacije podržava barem desetak županijskih organizacija HSS-a diljem Hrvatske. Dodajmo kako ova županijska organizacija nikad dosad nije imala svog kandidata za predsjednika stranke niti prvog na listi za ovu izbornu jedinicu.

Damir Bajs je na konferenciji podsjetio kako je HSS na prethodnim izborima doživio težak poraz i jedino što ih dijeli od potpunog debakla upravo je mandat izboren u jedinici u kojoj je on bio koordinator. Naglasio je kako teški poraz na prošlim parlamentarnim izborima ima više uzroka, no ključni je izbjegavanje odgovornosti prema biračima, to jest odlazak Božidara Pankretića iz Ministarstva poljoprivrede. Kazao je kako su ga zvali ljudi iz cijele Hrvatske i nagovarali ga da preuzme čelno mjesto u stranci, a odluku o kandidaturi donio je jučer nakon što mu je županijska organizacija dala jednoglasnu podršku. O ostalim kandidatima rekao je kako je 'dobro da ih bude što više jer je to odraz demokratičnosti stranke'. Dodao je kako saborski mandat od predsjednika Josipa Friščića 'nije tražio nego mu ga je on sam odlučio prepustiti' i kako je to 'posve u skladu sa zakonom i aktima stranke'.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika