30.12.2011. / 15:00

Autor: Nacional.hr

Jovanović uvodi nove predmete u škole

"Promijenit ćemo ono što se i kako u školi uči, tu je prostor i za nove sadržaje kao što su zdravstveni odgoj, odgoj i obrazovanje za demokratsko građanstvo i slično", rekao je

Željko Jovanović Željko Jovanović Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović tvrdi kako osim sve većega manjka novca, u sustavu obrazovanja, znanosti i sporta danas vlada 'koncepcijski, organizacijski i kadrovski nered', izvještava Večernji list.

Podsjeća kako iako nije izravno došao iz sustava, u svojoj karijeri obnašao je razne dužnosti vezane za područje obrazovanja, znanosti i sporta. Kaže kako je šestomjesečni plan rada ministarstva već spreman i kako se u siječnju kreće s hitnom analizom postojećeg stanja u školstvu.

Analiza bi trebala pokazati realan broj nastavnika, njihovu adekvatnu spremu, njihovu realnu opterećenost, regionalnu neujednačenost škola u kadrovima, fizičkoj infrastrukturi, rezultatima učenika u objektivnom ocjenjivanju, vanjskom vrednovanju, realne troškove poslovanja odgoja i obrazovanja na svim razinama; broj, opremljenost jednosmjenskih škola, njihovu iskorištenost i korištenje za izvannastavne aktivnosti; utjecaj lokalne uprave na škole na njihovom području. Nakon provedene analize započet će restrukturiranje obrazovnog sustava.

Cilj mu je uvođenje nacionalnog kurikuluma, kurikularnog poučavanja. "Promijenit ćemo ono što se i kako u školi uči, tu je prostor i za nove sadržaje kao što su zdravstveni odgoj, odgoj i obrazovanje za demokratsko građanstvo i slično. Djecu treba pripremiti za život u svijetu za koji ne znamo kakav će biti i da budu spremni koristiti tehnologije koje su nam danas nepoznate, fokus na učenju kako učiti i razvoju sposobnosti, a ne dobivanju ocjena", rekao je. Dodao je kako odgoj i obrazovanje za demokratsko građanstvo 'nije i ne može biti alternativa vjeronauku'.

Vezane vijesti

E moj Karamarko, malograđanine...

E moj Karamarko, malograđanine...

Ministar obrazovanja Željko Jovanović nazvao je na svom Facebook profilu predsjednika HDZ-a "malograđaninom", nakon što je ovaj na svečanosti… Više

Komentari

registracija
7/3/11

medjimurec, 30.12.11. 15:29

A uvedi Socijalisticko Samoupravljanje , Marxizam , ONO i DSZ .... ima toga dosta !


registracija
28/4/10

Zvonko, 30.12.11. 22:49

Kakav ego?

Čovjek želi ući u povijest!

PR radi punom parom!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika