30.12.2011. / 16:25

Autor: Totalsport

Abu Dhabi: Ferrer sredio Nadala

Bio je Nadal daleko od svoje prave igre, dok je Ferrer odigrao vrlo dobro i za samo 70 minuta igre svladao svog sunarodnjaka

David Ferrer David Ferrer David Ferrer pobijedio je Rafaela Nadal 6-3, 6-2 u španjolskom ogledu, u drugom polufinalnom meču ekshibicijskog turnira u Abu Dhabiju.

U oba seta je Ferrer poveo s 4-0. U prvom setu je Nadal barem uspio vratiti jedan break zaostatka, u drugom niti to. Bio je Nadal daleko od svoje prave igre, dok je Ferrer odigrao vrlo dobro i za samo 70 minuta igre svladao svog sunarodnjaka.

Podsjećamo, u prvom polufinalu je Novak Đoković deklasirao Rogera Federera 6-2, 6-1.

Švicarac se gledateljima ispričao za težak poraz, te je najavio bolje izdanje u subotnjem ogledu za treće mjesto protiv Nadala. Đoković će igrati u finalu protiv Ferrera.

Pobjednik turnira će zaraditi 250.000 dolara. Inače, ovo je četvrto izdanje Mubadala World Tennis Championshipa, ekhibicijskog turnira koji se ne igra za ATP bodove, ali najboljim svjetskim tenisačima dobro služi kao zagrijavanje za novu sezonu. Prvi pobjednik 2009. godine bio je Britanac Andy Murray, dok je u protekle dvije sezone naslov slavio Rafael Nadal. Na prošlom izdanju je u finalu pobijedio Rogera Federera u dva tie-breaka. Ovoga puta će njih dvojica igrati samo za treće mjesto.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika