30.12.2011. / 19:08

Autor: Hina

Iran će u mornaričkoj vježbi ispaliti dalekometne projektile

Iran će u subotu u mornaričkoj vježbi u Perzijskome zaljevu ispaliti projektile dugog dometa i pokazati snagu u trenutku u kojemu prijeti zatvaranjem plovnih putova ako mu Zapad uvede sankcije na izvoz nafte, objavila je u petak novinska agencija Fars.

Iran će ispaljivati rakete tijekom vježbeIran će ispaljivati rakete tijekom vježbeIran će u subotu u mornaričkoj vježbi u Perzijskome zaljevu ispaliti projektile dugog dometa i pokazati snagu u trenutku u kojemu prijeti zatvaranjem plovnih putova ako mu Zapad uvede sankcije na izvoz nafte, objavila je u petak novinska agencija Fars.

Iran ima rakete velikog dometa, među ostalima i Shahab-3, koje mogu doletjeti do Izraela i američkih baza na Bliskome istoku.

U proteklome je tjednu Iran prijetio da će onemogućiti plovidbu Hormuškim tjesnacem uvede li mu Zapad sankcije na izvoz nafte. Zapad to kani učiniti zbog iranskoga nukelarnog programa.

"Iranska mornarica testirat će u subotu u Perzijskome zaljevu nekoliko tipova projektila, pa i dalekometne", rekao je za novinsku agenciju Fars admiral Mahmud Musavi, zamjenik zapovjednika iranske mornarice.

Sjedinjene Države i Izrael objavili su da nije isključena vojna akcija protiv Irana ako diplomacija ne riješi spor oko iranskoga nuklearnog programa, za koji službeni Iran tvrdi da ima isključivo mirnodopsku svrhu, a Zapad strahuje da ta zemlja zapravo želi proizvesti nuklearno oružje.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
26/10/11

iznogud, 30.12.11. 19:42

Za blokadu Hormuza ne treba vojna sila. Dovoljno je potopiti jedan tanker i ode barel na 1000 dolara


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika