31.12.2011. / 13:13

Autor: Nacional.hr

Vlada i diplomacija priskaču u pomoć Sisku

"Država nema novca kojim bi mogla preuzeti nastavak proizvodnje u željezari i isplatu plaća, ali će pomoći tamo gdje može", rekao je Milanović

Zoran Milanović i Radimir Čačić (Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL)Zoran Milanović i Radimir Čačić (Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL)Premijer Zoran Milanović i ministar gospodarstva Radimir Čačić posjetili su danas Sisak kako bi iz prve ruke, od čelnika Sisačko-moslavačke županije, Siska i sindikata čuli što točno muči Sisak.

Nakon sastanka novinarima su rekli kako je sisačko gospodarstvo odlaskom CMC-a i stečajem Herbosa dosegnulo dno te više ne smije padati.

Milanović je naglasio kako u Sisak nisu došli s obećanjima nego da vide kakva je istuacija i kako država moće pomoći.

"Država nema novca kojim bi mogla preuzeti nastavak proizvodnje u željezari i isplatu plaća, ali će pomoći tamo gdje može", rekao je Milanović.

Čačić je dodao kako su izgledi za pomake realni, ali i najavio kako će Vlada kontaktirati američki CMC ne bi li se pronašao način da se željezara što prije vrati u pogon. Izdati će se sve potrebne dozvole koje su nedostajale za rad nove čeličane, ali i riješiti problem opskrbe energentima svih proizvođača koji su te energente dobivali iz željezare.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
19/7/11

bubba, 31.12.11. 15:15

tipičan hdz-ovski idiotizam, otišli su u sisak a nisu ni pokušali kontakirati taj cmc, nego su se sastali sa svojim kolegama da presipaju iz šupljag u prazno.

nikad oni neće shvatiti da privreda tu nije zbog njih, nego su oni tu da privredi omoguće da radi, trenutno u hrvatskoj nema političara koji mentalno nije u fnrj iz 50-ih.


registracija
11/3/08

pčela, 03.01.12. 23:32

Slušam na televiziji i nemogu da vjerujem, od rata za Sisak nitko prstom maknuo nije.Pintarić i Lovrička isti "glumci" samo misle na svoje guzice ,to je njihov doprinos za ovaj grad(zlatna li je politika).


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika